«Ανοίγει» η αγορά των ΗΠΑ για τη RAFARM

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

«Ανοίγει» η αγορά των ΗΠΑ για τη RAFARM

Δεκέμβριος 27, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Την επίσημη έγκριση από τον αμερικανικό ΕΟΦ (Food and Drug Administration-FDA) αναμένεται η RAFARM, η πρώτη ελληνική φαρμακοβιομηχανία που ολοκλήρωσε με επιτυχία επιθεώρηση από τον φορέα.

  Η επιθεώρηση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα από κλιμάκιο του FDA, αφορούσε προϊόντα ανάπτυξης από το τμήμα R&D της RAFARM στην γραμμή παραγωγής στείρων ενέσιμων προϊόντων, των οποίων η ανάπτυξη και παραγωγή θεωρούνται από τις πλέον απαιτητικές και συνοδεύονται από τις ιδιαιτέρως αυστηρές προδιαγραφές.

Ο FDA θεωρείται ο οργανισμός με τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις σε προδιαγραφές παραγωγής και ανάπτυξης προϊόντων και πολλές μονάδες παραγωγής τροφίμων, φαρμάκων κοκ διεθνώς δεν έχουν καταφέρει να λάβουν έγκριση. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, η πιστοποίηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά το «διαβατήριο» για την τεράστια αγορά των ΗΠΑ. Είναι άλλωστε σημαντική διάκριση για το εργοστάσιο και το ερευνητικό κέντρο της RAFARM. «Πρόκειται για μια επιτυχία μεγάλου βεληνεκούς, σημαντική για τη χώρα μας και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

 

Tags: