Έως 120 δόσεις θα ρυθμίζονται τα χρέη προς τα Ταμεία

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Έως 120 δόσεις θα ρυθμίζονται τα χρέη προς τα Ταμεία

Δεκέμβριος 28, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Από 36 έως 120 δόσεις προβλέπει η νέα υπουργική  απόφαση  για τη ρύθμιση των χρεών προς τα Ταμεία και συγκεκριμένα οφειλές έως 3.000 θα ρυθμίζονται  μέχρι 36 δόσεις, και χρέη από 3.000 έως 50.000 ευρώ θα εξοφληθούν έως 120 δόσεις. Αφορά χρέη που δημιουργήθηκαν έως 31/12/2016 και  το ελάχιστο ποσό δόσης είναι τα 50 ευρώ.

Πρόκειται για μία απόφαση που συνυπέγραψαν η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, η οποία αφορά:

· Φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα (π.χ. έμποροι) ή νομικά πρόσωπα, εφόσον (α) οι συνολικές οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές τους δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ ή (β) οι οφειλές τους προς τους Φ.Κ.Α. (Φορείς Κοινωνικής  Ασφάλισης) υπερβαίνουν το 85% των συνολικών οφειλών τους.

Φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα με επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. δικηγόροι, αγρότες), υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει έναρξη εργασιών και ότι οι οφειλές τους προς τους Φ.Κ.Α. δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.

Για την αξιολόγηση του εισοδήματος του οφειλέτη λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο μεταξύ του μέσου όρου των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της τελευταίας τριετίας ή του τελευταίου έτους πριν την υποβολή της αίτησης.