Αύξηση πωλήσεων των 10 μεγαλύτερων φαρμακευτικών παγκοσμίως

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Αύξηση πωλήσεων των 10 μεγαλύτερων φαρμακευτικών παγκοσμίως

Ιανουάριος 19, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Ανοδικά κινήθηκαν, σύμφωνα και με το δημοσίευμα του Igeahub, οι πωλήσεις των 10 μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών του κόσμου το τρίτο τρίμηνο του 2017, λόγω της  από   των θεμελιωδών μεγεθών τους αλλά   και τις αυξημένες εγκρίσεις νέων σκευασμάτων. Αναλυτικότερα, η κατάσταση διαμορφώθηκε ως εξής:

JOHNSON AND JOHNSON

Πωλήσεις 19,7 δισ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του 2017 αυξημένες κατά 10,3% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2016. Οι πωλήσεις καταναλωτικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 2,9%, ενώ οι πωλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 15,4%. Ποσοστό 7,9% από τη συνολική αύξηση του τζίρου προήλθε από την προσφάτως εξαγορασθείσα   Actelion Ltd.  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το εξεταζόμενο διάστημα χορήγησε έγκριση σε ένα σκεύασμα για τη θεραπεία του HIV.

ROCHE

 Οι συνολικές πωλήσεις  εννεαμήνου της ελβετικής φαρμακευτικής   2017 ανήλθαν σε 39,4  εκατ. ελβετικά φράγκα CHF, ωθούμενες κυρίως από νέες μάρκες που προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιο της. Μάλιστα, 3 εξ αυτών απέφεραν στα ταμεία της έσοδα  0,9 δισ. CHF. Ο FDA ενέκρινε σκεύασμα για τη θεραπεία του συνδρόμου απελευθέρωσης κυτοκίνης (CRS).

PFIZER

 Στο γ’ τρίμηνο σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων 1%  οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 13.2 εκατ. Δολάρια. Το εξεταζόμενο διάστημα, η εταιρεία έλαβε τρεις σημαντικές εγκρίσεις δύο εξ αυτών αφορούν την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία (ALL) και το τρίτο σκεύασμα είναι για τη θεραπεία ενηλίκων με μεταστατικό κυτταρικό καρκίνωμα Merkel.

Novartis

Οι καθαρές πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο του 2017 ανήλθαν σε 12,4 δισ. δολάρια και αυξήθηκαν κατά 2%.

Η Novartis διαθέτει μεγάλο χαρτοφυλάκιο σκευασμάτων για τη θεραπεία ασθενειών, όπως ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ενώ στις πρόσφατες εγκρίσεις περιλαμβάνονται σκευάσματα για τον καρκίνο του μαστού και την οξεία μυελογενή λευχαιμία

SANOFI

 Η Sanofi παρουσίασε ελαφρά άνοδο πωλήσεων κατά 0,3% το τρίτο τρίμηνο του 2017, όμως στο σύνολο του εννεαμήνου   οι πωλήσεις ανήλθαν σε 26,4 ευρώ, αυξημένες κατά 5,7%. Ο υψηλότερος όγκος πωλήσεων προέρχεται από φαρμακευτικά προϊόντα, ωστόσο οι πωλήσεις αυξήθηκαν αξιοσημείωτα, κατά 15,2% με τα εμβόλια.

Το χαρτοφυλάκιο της Sanofi περιλαμβάνει νέες μοριακές οντότητες για φλεγμονή στο ανοσοποιητικό, νευρολογικές διαταραχές, ογκολογία, σπάνιες ασθένειες, διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις, λοιμώδη νοσήματα και εμβόλια.

MERCK

Κατά το τρίτο τρίμηνο, οι παγκόσμιες πωλήσεις έφθασαν τα Στα 10,3 δις. δολάρια υποχώρησαν οι παγκόσμιες πωλήσεις του ομίλου, μειωμένες κατά 2%, ενώ υποχώρηση 3% κατέγραψαν και οι πωλήσεις των φαρμακευτικών προϊόντων, διαμορφούμενες στα 9,2 δισ. δολαρίων. Η μείωση των πωλήσεων προήλθε από το δάνειο από το Κέντρο Ελέγχου Ναρκωτικών και Πρόληψης Παιδιατρικών Εμβολίων αλλά και από την απώλεια της αποκλειστικότητας για πολλά προϊόντα. Στα κύρια σημεία της περιόδου περιλαμβάνονται οι εγκρίσεις από τον FDA σκευασμάτων για προχωρημένο ή μεταστατικό αδενοκαρκίνωμα γαστρικού ή γαστροοισοφαγικού συνδέσμου και καρκίνο ωοθηκών αντίστοιχα. Πρόσφατα, η Merck ξεκίνησε συνεργασία με την AstraZeneca.

ABBVIE

 Τα παγκόσμια καθαρά έσοδα του AbbVie κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 ήταν 6,9 δις. δολάρια. Οι κυριότεροι συντελεστές των πωλήσεων ήταν τα adalimumab και ibrutinib.

Η AbbVie έλαβε   την έγκριση του FDA για το υπάρχον σκεύασμα  ως θεραπεία για ενήλικες ασθενείς με χρόνια ασθένεια μοσχεύματος έναντι ξενιστή (cGVHD).

GILEAD SCIENCES

Στα 6,4 δισ. δολάρια υποχώρησαν οι πωλήσεις της εταιρείας στο γ’ τρίμηνο έναντι 7,4 δις. δολαρίων το συγκρινόμενο περσινό διάστημα.  Ωστόσο, σταθερά ανοδικές παραμένουν οι πωλήσεις φαρμάκων HIV και HBV.

Η Gilead έχει λάβει έγκριση από τον FDA σκευάσματος για τη θεραπεία του   HCV , ενώ δύο κλινικές δοκιμές σε μεταγενέστερο στάδιο βρίσκονται σε εξέλιξη για μια νέα θεραπεία για τον HIV.

AMGEN

Οι πωλήσεις των προϊόντων της Amgen στο τρίτο τρίμηνο του 2017 ανήλθαν σε 5,45 εκατ. δολάρια, μειωμένες κατά 1% .   Σημαντική αύξηση πωλήσεων αναφέρθηκε σε προϊόντα που ξεκίνησαν πρόσφατα, που αντιστάθμισαν τη μείωση των πωλήσεων των ώριμων εμπορικών σημάτων.

ASTRA ZENECA

 Οι πωλήσεις προϊόντων ανήλθαν σε 16,7 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 3%. Τα σκευάσματα ογκολογίας παρουσιάζουν αύξηση κατά 22%. Νέες καρδιαγγειακές θεραπείες οδήγησαν επίσης στην αύξηση των πωλήσεων το 2017. Στο εξεταζόμενο διάστημα  έχει πάρει μια σειρά εγκρίσεων για νέες θεραπείες, ενώ έχει συνολικά 11 νέα πιθανά φάρμακα στη Φάση ΙΙΙ.

Πηγή: iatronet