Γιατί η διοίκηση Τραμπ περικόπτει επιχορηγήσεις στην Υγεία

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Γιατί η διοίκηση Τραμπ περικόπτει επιχορηγήσεις στην Υγεία

Ιούλιος 26, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Η κυβέρνηση Trump κόβει τα περισσότερα από τα κεφάλαια που παρείχαν προηγουμένως στις ομάδες που βοηθούν τους ανθρώπους να αποκτήσουν ασφάλισηυγείας στο πλαίσιο του Affordable Care Act και θα τους ωθήσει να προωθήσουν σχέδια που δεν έχουν τα οφέλη και τις προστασίες του νόμου, ανέφερε μια κυβερνητική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες περικοπές, οι λεγόμενοι πλοηγοί που υπογράφουν Αμερικανούς για την ACA, επίσης γνωστό ως Obamacare, θα πάρουν 10 εκατομμύρια δολάρια για το έτος που ξεκινάει το Νοέμβριο, από 36,8 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με δήλωση των Κέντρων Medicare και Medicaid Services (CMS).

Αυτό ακολουθεί μια μείωση που ανακοινώθηκε από το CMS τον περασμένο Αύγουστο από 62,5 εκατομμύρια δολάρια, μαζί με μια ακόμα μεγαλύτερη περικοπή στη διαφήμιση για εγγραφή, και αντιπροσωπεύει την τελευταία από  μια σειρά κινήσεων για την αποδυνάμωση του ACA από τη διοίκηση του Προέδρου Donald Trump.

Οι πλοηγοί θα ενθαρρυνθούν να αποδείξουν πώς παρέχουν πληροφορίες σε άτομα που μπορεί να αγνοούν το φάσμα των διαθέσιμων επιλογών κάλυψης πέραν των ειδικευμένων σχεδίων υγείας, όπως τα σχέδια υγείας, τα βραχυπρόθεσμα, τα ασφαλιστικά συμβόλαια περιορισμένης διάρκειας και τις επιστροφές υγειονομικής περίθαλψης, δήλωσε η CMS.

Το Σάββατο, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα αναστείλει ένα πρόγραμμα που είχε ως στόχο να πληρώσει 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε ασφαλιστές για την κάλυψη ατόμων υψηλού κινδύνου υπό το Obamacare πέρυσι, λέγοντας ότι μια πρόσφατη απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου εμποδίζει την εκταμίευση των χρημάτων.

Οι ασφαλιστές υγείας προειδοποίησαν ότι η ενέργεια θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος ασφάλισης και να δημιουργήσει αβεβαιότητα στην αγορά. Η διοίκηση του Trump χρησιμοποίησε τις ρυθμιστικές εξουσίες του για να υπονομεύσει το ACA σε πολλαπλά μέτωπα μετά από το ελεγχόμενο από το Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο Συνέδριο πέρυσι απέτυχε να καταργήσει και να αντικαταστήσει το νόμο που θέσπισε ο Δημοκρατικός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει κάλυψη ασφάλισης υγείας μέσω του προγράμματος.