Γιατρός «έκλεψε» το όνομα συναδέλφου του για να χειρουργήσει

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Γιατρός «έκλεψε» το όνομα συναδέλφου του για να χειρουργήσει

Νοέμβριος 27, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Το παρακάτω περιστατικό συνέβη στην Πάτρα τον περασμένο Απρίλιο:

Γονείς ενός παιδιού προσήλθαν στο Νοσοκομείο για να χειρουργήσουν το παιδί τους. Ζήτησαν συγκεκριμένο γιατρό ο οποίος όμως εκείνη την στιγμή απουσίαζε! Τότε, κατά την καταγγελία και έγγραφη κατάθεση της μητέρας του παιδιού  «πετάχτηκε» άλλος γιατρός δηλώνοντας πως… εκείνος είναι ο χειρουργός που ζητούσαν οι γονείς!

Όντως έκλεισαν ραντεβού και το παιδί χειρουργήθηκε! Μάλιστα το χειρουργείο κλείστηκε στο όνομα του γιατρού… τον οποίον είχαν ζητήσει οι γονείς!

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε και κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης μία άλλη μητέρα ενημέρωσε την μητέρα του συγκεκριμένου παιδιού πως ο γιατρός που τον χειρούργησε…. δεν είναι αυτός που αρχικά ζητούσε! Η γυναίκα δεν πίστευε στα αυτιά της, και τελικά το συμβάν… έφθασε μέχρι και τον γιατρό ο οποίος επρόκειτο να κάνει την επέμβαση, αφού για εκείνον είχαν έρθει «συστημένοι» οι γονείς του παιδιού.

Ο γιατρός έγινε πυρ και μανία, ενημέρωσε την Διοίκηση, έγινε καταγγελία και από την μητέρα και διετάχθη ΕΔΕ. Αξίζει να σημειωθεί πως το παιδί παρουσίασε μετεγχειρητική επιπλοκή, η μητέρα δεν εμπιστευόταν πλέον το Νοσοκομείο (μετά από όλα όσα είχαν συμβεί) και το μετέφερε στην Αθήνα, όπου τελικά έγινε η δεύτερη επέμβαση.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, «επρόκειτο για παρανόηση της μάνας, του πατέρα… και όλων των συγγενών του παιδιού». Δηλαδή πως άλλα τους είχε πει ο γιατρός που τελικά χειρούργησε το παιδί και πως σε καμία περίπτωση δεν οικειοποιήθηκε το όνομα του συναδέλφου του. Παράλληλα όμως τον καλεί… να ζητήσει συγγνώμη από τον συνάδελφό του για την αναστάτωση που προκλήθηκε!

Πηγή: Εφημερίδα Κόσμος