Διπλωματικός ο ΣΦΕΕ

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Διπλωματικός ο ΣΦΕΕ

Νοέμβριος 15, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Μια σύντομη ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) για να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο φάρμακο.

Αυτή η σύντομη, προσεχτική ανακοίνωση του Συνδέσμου έρχεται 5 ημέρες μετά το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο έγινε γνωστό ότι ο Ανδρέας Ξανθός απορρίπτει το αίτημα της Roche για αφαίρεση από τη θετική λίστα φαρμάκου της για το μελάνωμα. Ο ΣΦΕΕ βέβαια είχε τοποθετηθεί επί του θέματος μετά την ανακοίνωση της απόφασης της εταιρίας, υπενθυμίζοντας ότι έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης φαρμακευτικής πολιτικής.

Από την άλλη, επίσημη ανακοίνωση στο, τελικά αποσυρθέν, άρθρο 14 που θα ενοποιούσε την εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη με τη νοσοκομειακή δαπάνη που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, δεν υπήρξε, παρότι οι επικεφαλής του ΣΦΕΕ τοποθετήθηκαν σχετικώς στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ανακοίνωση

«Ο ΣΦΕΕ παραμένει προσηλωμένος στη διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στην Ελλάδα σε καινοτόμα φάρμακα με προστιθέμενη θεραπευτική αξία, καθώς και της βιωσιμότητας των εταιριών μελών του και του δικαιώματός τους να λειτουργούν σε ένα προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πολιτεία και φαρμακευτικός κλάδος θα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια πλευρά με πραγματική διάθεση κατανόησης και συνεργασίας, ώστε να διατηρηθεί και σήμερα και στο μέλλον το δικαίωμα όλων των ασθενών στην Ελλάδα να έχουν πρόσβαση στις αναγκαίες θεραπείες που η επιστημονική πρόοδος τους προσφέρει».