Δόθηκαν οι νέοι στόχοι στους Διοικητές των Νοσοκομείων για το 2018

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Δόθηκαν οι νέοι στόχοι στους Διοικητές των Νοσοκομείων για το 2018

Νοέμβριος 09, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Λίστα με τους νέους στόχους για το 2018 αναμένεται να σταλεί εντός των ημερών στους διοικητές των νοσοκομείων από το υπουργείο Υγείας.Πρόκειται για το σχετικό νόμο περί στοχοθεσίας και σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, εντός των ημερών θα πρέπει να έχουν καθορισθεί οι στόχοι για κάθε φορέα ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι λεπτομέρειες και οι στρατηγικοί στόχοι θα πρέπει να δοθούν στα νοσοκομεία από τον υπουργό Υγείας την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ η απόφαση για τους στόχους των Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων εκδίδεται από τους Προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων για τον τομέα αρμοδιότητάς τους έως την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Εκτός των άλλων, οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τους σφικτούς προϋπολογισμούς οι οποίοι μάλιστα και τη νέα χρονικά θα είναι περαιτέρω μειωμένοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μειωμένοι αυτοί προϋπολογισμοί έχουν κάνει τους υπευθύνους των νοσοκομείων να κόβουν ακόμη και απαραίτητες εξετάσεις και ιατρικές πράξεις.

Γι αυτό άλλωστε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δεν διέψευσε στους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) ούτε το γεγονός πως υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες έγγραφες και προφορικές πιέσεις από διοικητές νοσοκομείων για αναβολή επεμβάσεων και γενικά ιατρικών πράξεων ως τον 1/2018 λόγω οικονομικής στενότητας στις λειτουργικές δαπάνες.