Εκτεταμένους ελέγχους στα καταστήματα εντός των ιδιωτικών κλινικών

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Εκτεταμένους ελέγχους στα καταστήματα εντός των ιδιωτικών κλινικών

Νοέμβριος 17, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Αυστηροί ελέγχουι διενεργούνται  στις επιχειρήσεις γενικού ενδιαφέρτοντος που λειτουργούν εντός των ιδιωτικών κλινικών, όπως καφετέριες, μανικιούρ-πεντικιούρ, σημεία με είδη bebe, ανθοπωλεία κ.α, που λειτουργούν στις ιδιωτικές κλινικές.

Εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών αναφέρουν  ότι είναι απαραίτητοι κάποιοι χώροι πώλησης εντός των ιδιωτικών μονάδων προς διευκόλυνση των ασθενών, των συγγενών τους αλλά και του επιστημονικού προσωπικού που απασχολείται σε αυτές.  Χώροι, που όμως πρέπει να συνδέονται με το αντικείμενο και τη λειτουργία της μονάδας.

Κάποιοι χώροι και ιδίως οι καφετέριες καταστρατηγούν πολεοδομικούς όρους, βγάζοντας τραπεζάκια ακόμη και στον προαύλιο χώρο της μονάδας ή ότι υπάρχουν καταστήματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο της υγείας. Για παράδειγμα, παράγοντας της Επιτροπής αναφέρθηκε στη λειτουργία καταστήματος με παροχή υπηρεσιών μανικιούρ-πεντικιούρ, χωρίς να ονοματίσει τη μονάδα που λειτουργεί τέτοιο κατάστημα. Έγινε δε αποδεκτό, ότι αν το κατάστημα έχει διαφορετική είσοδο από αυτή της μονάδας δεν πρέπει να υπάρχει περιορισμός ως προς το αντικείμενό του.

Πάντως, αναμένεται να  υπάρξουν αντιδράσεις αν μπουν περιορισμοί στη λειτουργία των καταστημάτων, καθώς αποτελούν ένα σημαντικό έσοδο για τις ιδιωτικές κλινικές, λόγω του ενοικίου που καταβάλλουν, ενώ δίνουν και ένα ποσοστό επί των πωλήσεών τους.