Εμφύτευμα στον εγκέφαλο «ασπίδα» στις επιληπτικές κρίσεις;

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Εμφύτευμα στον εγκέφαλο «ασπίδα» στις επιληπτικές κρίσεις;

Αύγουστος 31, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ ισχυρίζονται ότι δημιούργησαν ένα εμφύτευμα εγκεφάλου, που μπορεί να σταματήσει τις επιληπτικές κρίσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές έχουν δοκιμάσει επιτυχώς το εμφύτευμα εγκεφάλου σε ποντίκια. Το επόμενο βήμα τους είναι οι δοκιμές σε ανθρώπους.

Σε μια επιληπτική κρίση, ο εγκέφαλος είναι σε υπερδιέγερση με τους ηλεκτρικούς παλμούς να «τρελαίνονται». Το γεγονός αυτό επηρεάζει τον έλεγχο των κινήσεων του ατόμου και οδηγεί επίσης σε απώλεια συνείδησης.

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου εμφυτεύματος έγκειται στον τρόπο λειτουργίας του. Πολλοί επιστήμονες έχουν αναπτύξει εμφυτεύματα τα οποία με την βοήθεια του ηλεκτρισμού επεμβαίνουν στον εγκέφαλο για να σταματήσουν τις επιληπτικές κρίσεις. Όμως, αυτό το ηλεκτρονικό τσιπ μπορεί να εντοπίσει τα ηλεκτρικά σήματα που «βομβαρδίζουν» τον εγκέφαλο όταν ξεκινά μια επιληπτική κρίση και να προλάβει τις επιληπτικές κρίσεις. Με ποιο τρόπο; Απελευθερώνοντας φυσικές χημικές ουσίες.  Μέχρι σήμερα, η επιληψία αντιμετωπίζεται με αντιεπιληπτικά φάρμακα, τα οποία όμως μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες.

Πηγή: HealthWeb