Εξαγορά στην εγχώρια αγορά φαρμάκου

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Εξαγορά στην εγχώρια αγορά φαρμάκου

Μάρτιος 13, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Στην εξαγορά της φαρμακευτικής εταιρείας Life NLB προχώρησε η Qualia Pharma, η οποία εισέρχεται και στον τομέα των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε την 1η Μαρτίου με την ενσωμάτωση του συνόλου του προσωπικού της Life NLB στο δυναμικό της Qualia Pharma.

“Η εξαγορά ενδυναμώνει σημαντικά τον στρατηγικό σχεδιασμό της Qualia Pharma και δημιουργεί νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό“, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας, η οποία την τελευταία δεκαετία δραστηριοποιείται κυρίως στον τον τομέα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, εισάγοντας στην Ελληνική αγορά πληθώρα φαρμάκων καθώς επίσης και Ειδικών Συμπληρωμάτων Διατροφής. Παράλληλα, τα τελευταία 5 χρόνια μέσω της βιοτεχνολογικής εταιρείας του ομίλου, Theracell Advanced Biotechnology, διαθέτει θεραπείες στον τομέα της Ορθοπεδικής, με τη χρήση των Αυτόλογων Κυτταρικών και Βιολογικών Θεραπειών, για την αντιμετώπιση της Οστεοαρθρίτιδας και των Χόνδρινων Βλαβών.

H Life NLB δραστηριοποιείται στο χώρο της Ορθοπεδικής, προσφέροντας καινοτόμα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα και Ειδικά Συμπληρώματα Διατροφής, των οίκων Swedish Enzymatica AB, Belgian Eubage SPLR και German Βitop AG. Όπως διευκρινίζεται, τα προϊόντα αυτά έχουν πλέον μεταβιβαστεί στην Qualia Pharma, η οποία και αναλαμβάνει την ενεργή προώθησή τους και την εμπορική διακίνησή τους.

“Oι συνέργειες της εξαγοράς διευρύνουν και μεγιστοποιούν τον κύκλο της εταιρικής δραστηριότητας και προδιαγράφουν μία εξαιρετική προοπτική ανάπτυξης“, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Qualia Pharma.