Η φροντίδα της περιοδοντίτιδας μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με κίρρωση του ήπατος

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Η φροντίδα της περιοδοντίτιδας μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με κίρρωση του ήπατος

Αύγουστος 31, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Ερευνα έδειξε ότι η στοματική φροντίδα για την αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και τις τοξίνες στο αίμα που προκαλούνται από την κίρρωση του ήπατος.

Η στοματική φροντίδα για την αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και τις τοξίνες στο αίμα που προκαλούνται από την κίρρωση του ήπατος, αναφέρει νέα έρευνα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού American Journal of Physiology—Gastrointestinal and Liver Physiology.

Η κίρρωση του ήπατος μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις στον οργανισμό και συσσώρευση τοξινών στον εγκέφαλο, που μπορεί να βλάψουν την ικανότητα σκέψης.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι αλλαγές στα βακτήρια του στόματος και του πεπτικού σε ανθρώπους με κίρρωση μπορούν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε περιοδοντίτιδα και υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών.

Οι ερευνητές χώρισαν τους εθελοντές με κίρρωση και ελαφρά έως μέτρια περιοδοντίτιδα σε 2 ομάδες.

Μια ομάδα έλαβε φροντίδα για περιοδοντίτιδα και η άλλη δεν ακολούθησε αγωγή.

Οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα αίματος, σάλιου και κοπράνων και έκαναν εξετάσεις για να μετρήσουν τη νοητική λειτουργία πριν και 30 ημέρες μετά την έρευνα. Ανακάλυψαν αυξημένα επίπεδα εντερικών βακτηρίων που μειώνουν τη φλεγμονή, χαμηλότερα επίπεδα βακτηρίων που παράγουν τοξίνες στο σάλιο και καλύτερη νοητική λειτουργία, σε συμμετέχοντες που αντιμετωπίστηκαν για περιοδοντίτιδα.

Πηγή: www.iatronet.gr