Η Amazon εξαγοράζει online φαρμακείο

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Η Amazon εξαγοράζει online φαρμακείο

Ιούλιος 31, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Η Amazon ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αγοράσει το ηλεκτρονικό φαρμακείο PillPack,επεκτείνοντας περαιτέρω την εμβέλεια του site του ηλεκτρονικού εμπορίου και την επέκτασή του σε υπηρεσίες υγείας.

Αρχικά, η Walmart έκανε μια προσφορά στο PillPack γύρω στα $ 700 εκατομμύρια, αλλά αυτό καθυστέρησε λόγω κανονιστικών ανησυχιών, σύμφωνα με το CNBC. Ως αποτέλεσμα, το απόθεμα της Walmart έχασε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία αμέσως μόλις κατέστη σαφές ότι η Amazon έπρεπε να αγοράσει το ξεκίνημα των online φαρμακείων.

Το PillPack είναι ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο που προσφέρει ένα σύγχρονο σύστημα που βασίζεται στην τεχνολογία και βοηθά τους ανθρώπους να πάρουν έγκαιρα φάρμακα. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2013, έχει έδρα τη Βοστώνη, τη Μασαχουσέτη, τα είδη PillPack των ΗΠΑ, συμπληρώνει και παραδίδει φάρμακα σε εξατομικευμένα πακέτα με βάση το πότε πρέπει να τα πάρετε οι ασθενείς.

Το PillPack ιδρύθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο TJ Parker, ηλικίας 32 ετών και τον Elliot Cohen, Διευθυντή Προϊόντων, ηλικίας 35 ετών. Οι δύο έχουν προφανώς λάβει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά για την εταιρεία τους ως αποτέλεσμα της αγοράς του Αμαζονίου. Εξηγώντας το μοντέλο επιτυχίας της εταιρείας του, ο Parker εξήγησε συνοπτικά: «Το PillPack καθιστά απλό για κάθε πελάτη να πάρει το σωστό φάρμακο την κατάλληλη στιγμή και να αισθανθεί υγιέστερο».

Η κίνηση είναι ένα μήνυμα ότι η Amazon στοχεύει στην επίτευξη ενός πιο άμεσου και πιο εμπορικού ρόλου στον κόσμο της υγειονομικής περίθαλψης τα επόμενα χρόνια. Αυτό ακολουθείται από τις Amazon, BerkshireHathaway και JPMorgan Chase που συναντώνται για να δημιουργήσουν μια ακόμη ανεκπλήρωτη εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης, η οποία θα διευθύνεται από τον Dr Atul Gawande.

Ο Neil Saunders, διευθύνων σύμβουλος της GlobalData Retail, δήλωσε στο BBC ότι η είσοδος του Amazon στην αρένα διανομής φαρμάκων είναι «προειδοποιητική βολή σε αυτό που πρόκειται να γίνει μια μεγάλη μάχη στο χώρο του φαρμακείου».

Πηγή: HealthWeb