ΙΣΑ: Απειλείται η βιωσιμότητα των μικρών εργαστηρίων

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

ΙΣΑ: Απειλείται η βιωσιμότητα των μικρών εργαστηρίων

Απρίλιος 02, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Η «επιστροφή» έως και του 60% των υπηρεσιών που έχουν προσφέρει στους ασφαλισμένους οδηγούν σε  κατάρευση  χιλιάδες ιδιώτες, εργαστηριακούς γιατρούς,. Όλοι οι ιατρικοί φορείς, με επικεφαλής τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πλήρη κατάρρευση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γ. Πατούλης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, κατήγγειλε τον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν ο οργανισμός να συγκεντρώνει όλα τα χρήματα εργαζομένων και εργοδοτών για την υγεία και να αφήνει απλήρωτους τους γιατρούς».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων κ. Γ. Βουγιούκας και ο Π. Ψυχάρης, πρόεδρος των γιατρών ΠΕΔΥ και ο Φ. Πατσουράκος, ως εκπρόσωπος των ελευθέρων επαγγελματιών καρδιολόγων. Ο κ. Βουγιούκας προειδοποίησε ότι τα ιδιωτικά εργαστήρια οδηγούνται σε αφανισμό, με ολέθριες συνέπειες και για τους ασφαλισμένους.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πατούλης, ο ΙΣΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία, η οποία κινείται σε 3 άξονες:

  • Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία οι γιατροί θα κληθούν να υπογράψουν νομικό κείμενο, που θα ετοιμάσει ο ΙΣΑ, εξουσιοδοτώντας να προχωρήσει σε διακοπή της ατομικής σύμβασης και διαπραγματεύσεις για συλλογική σύμβαση.
  • Σύσταση ομάδας εργασίας, που θα καθορίσει την ελάχιστη τιμή αποζημίωσης της τιμής όλων των ιατρικών πράξεων (επισκέψεις και εξετάσεις ανά ειδικότητα), με βάση το πραγματικό κόστος. Πηγή: Virus.
  •