ΙΣΝ: Δωρεά ύψους 5 εκ. ευρώ στο 401 ΓΣΝΑ

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

ΙΣΝ: Δωρεά ύψους 5 εκ. ευρώ στο 401 ΓΣΝΑ

Ιούνιος 06, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

 

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της γενικότερης πρωτοβουλίας του για τη βελτίωση της θεραπείας των καρκινοπαθών στην χώρα, πραγματοποιεί δωρεά ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη αγοράς εξοπλισμού και εργασιών ανακαίνισης και επέκτασης του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΓΣΝΑ).

Η δωρεά καλύπτει, μεταξύ άλλων, την αγορά και εγκατάσταση 2 νέων υπερσύγχρονων γραμμικών επιταχυντών, ο ένας από τους οποίους θα προσφέρει υπηρεσίες στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας/ακτινοχειρουργικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το μοναδικό τέτοιο επιταχυντή σε δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα.

To 401 ΓΣΝΑ είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας, με προσωπικό 1.000 ατόμων και δυναμικότητα 550 κλινών. Το Τμήμα Ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου είναι προσβάσιμο, εκτός από το στρατιωτικό προσωπικό, και σε πολίτες, οι οποίοι αγγίζουν το 60% του συνόλου των ασθενών που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του τμήματος. Οι υπηρεσίες των 2 νέων γραμμικών επιταχυντών που καλύπτονται από τη δωρεά του ΙΣΝ θα είναι προσβάσιμες και από το ευρύ κοινό.

Η εν λόγω δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ Ενάντια στην Κρίση, συνολικού ύψους €200 εκατομμυρίων, η οποία έχει πλέον σχεδόν ολοκληρωθεί.