Κριτήρια και προσωπικότητας στις προσλήψεις γιατρών και οδοντιάτρων

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Κριτήρια και προσωπικότητας στις προσλήψεις γιατρών και οδοντιάτρων

Ιανουάριος 27, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Αλλάζει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, αξιολόγησης και επιλογής για θέσεις κλάδου ιατρών και οδοντιάτρων ΕΣΥ όπως και τα κριτήρια επιλογής τους.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, εκτός από τις ικανότητες του γιατρού, το Συμβούλιο Κρίσης και Επιλογής θα κρίνει και την προσωπικότητά του μέσα από έξι κομβικά σημεία, στη διάρκεια προφορικής συνέντευξης.

Σε ότι αφορά το τυπικό μέρος της διαδικασίας, κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει υποψηφιότητα σε μία (1) έως και πέντε (5) θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, που έχουν προκηρυχθεί από μία Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια (Δ.Υ.ΠΕ), με τις προκηρυχθείσες θέσεις της 1ης και 2ης Δ.Υ.ΠΕ., καθώς και της 3ης και 4ης Δ.Υ.ΠΕ. να θεωρούνται ως θέσεις μιας (1) Δ.Υ.ΠΕ.
Στην αίτησή του ο υποψήφιος δηλώνει υποχρεωτικά τη σειρά προτίμησης του για κάθε θέση. Η αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας, με ενσωματωμένο το ηλεκτρονικό έντυπο βιογραφικού σημειώματος, υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της οικείας Δ.Υ.ΠΕ.

Οι υποψήφιοι νοσοκομειακοί γιατροί και οδοντίατροι θα αξιολογούνται σε πρώτη φάση με βάση τρία δεδομένα: την προϋπηρεσία τους, το επιστημονικό και το εκπαιδευτικό τους έργο. Η βαρύτητα των κριτηρίων αυτών στο σύνολο της βαθμολογίας ορίζεται για την προϋπηρεσία 50%, για το επιστημονικό έργο 30% και για το εκπαιδευτικό έργο 20%. Στις περιπτώσεις κρίσης για διευθυντική θέση, η βαθμολογία του εκπαιδευτικού έργου διαχωρίζεται σε βαθμολογία 10% για εκπαιδευτική δραστηριότητα ως μετεκπαιδευόμενος/η και βαθμολογία 10% ως εκπαιδευτής.

Μετά τη συγκριτική αξιολόγηση των τριών σημείων, θα ακολουθεί η συνέντευξη. Η βαρύτητα της συνέντευξης στο σύνολο της βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από το άθροισμα των μορίων από τα δικαιολογητικά και των μορίων από τη συνέντευξη, προσδιορίζεται στην υπουργική απόφαση – με ένα σύστημα μάλλον περίπλοκο και δαιδαλώδες- είναι 16,5% για τις θέσεις επιμελητών και 20% για τις θέσεις διευθυντών.