Λειτουργεί το e- ΔΑΠΥ

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Λειτουργεί το e- ΔΑΠΥ

Νοέμβριος 02, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισής της πλατφόρμας e-ΔΑΠΥ και πλέον βρίσκεται σε λειτουργία. Συνεπώς, δύνανται να καταχωρηθούν γνωματεύσεις οι οποίες εκτελέστηκαν από 23/10/2017 κι εντεύθεν, με επιλογή της νέας φόρμας, η οποία περιλαμβάνει την υποχρεωτική καταχώρηση του κωδικού ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ, σε σύνδεση με την ανώτερη τιμή διάθεσης, κάθε είδους.

“Η αναφερόμενη τιμή δύναται να μειωθεί από τον πάροχο. Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι υφιστάμενες ανακοινώσεις, οδηγίες και προθεσμίες υποβολής” διευκρινίζει ο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα, πάντως, με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ) η επαναλειτουργία του συστήματος συνοδεύεται από το απόλυτο χάος.

“Είναι προφανές ότι δέκα μήνες μετά την έναρξη της εφαρμογής του συστήματος ΕΔΑΠΥ, και παρ’ όλες τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ ότι το σύστημα θα ήταν σε πλήρη λειτουργία από την έναρξη της εφαρμογής του, όλα είναι στον αέρα” τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για αυθαίρετες περικοπές εκτελεσμένων γνωματεύσεων, αύξηση της γραφειοκρατίας και μηνιαίες πληρωμές χωρίς να τηρείται η ημερολογιακή κατάθεση γνωματεύσεων από τα φαρμακεία. Διαμαρτύρεται, παράλληλα, για εκατοντάδες υποβολές φαρμακείων που παραμένουν στο Κέντρο Διαλογής του ΕΟΠΥΥ στον Ασπρόπυργο, αφού δεν ήταν δυνατή η ψηφιοποίησή τους.

“Είναι άξιο απορίας, γιατί ο ΕΟΠΥΥ δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα καταχώρισης και εκκαθάρισης των αναλωσίμων, η οποία σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας της συνεχίζει να δημιουργεί πολλά προβλήματα” παρατηρεί ο ΦΣΑ. Ζητά, ταυτόχρονα, την επιστροφή στην παλιά και δοκιμασμένη πλατφόρμα της ΚΜΕΣ-ΗΔΙΚΑ. Όπως εκτιμά, η πλατφόρμα αυτή “διαχειρίζεται με επιτυχία εδώ και χρόνια τα φάρμακα που αποτελούν πολύ μεγαλύτερο όγκο, από αυτό των αναλωσίμων”.