Μαγνητική διέγερση βοήθησε παράλυτους ασθενείς με απώλεια ελέγχου της κύστης

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Μαγνητική διέγερση βοήθησε παράλυτους ασθενείς με απώλεια ελέγχου της κύστης

Αύγουστος 23, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Kαι οι 5 ασθενείς ανέκτησαν την ικανότητα να ουρούν μόνοι τους κατά τη διάρκεια της μαγνητικής διέγερσης.

Πολλοί άνθρωποι με τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη έχουν απώλεια ελέγχου της κύστης. Ωστόσο, νέα μικρή έρευνα δείχνει ότι η μαγνητική διέγερση του κάτω μέρους της σπονδυλικής στήλης θα μπορούσε να τους βοηθήσει να ανακτήσουν μέρος του ελέγχου.

Η έρευνα έγινε σε 5 άντρες ασθενείς. Για 4 μήνες έλαβαν για 15 λεπτά την εβδομάδα μη παρεμβατική, ανώδυνη διέγερση της σπονδυλικής στήλης μέσω του δέρματος, με μαγνητική συσκευή.

Μετά από 4 συνεδρίες, οι ασθένειές είδαν βελτίωση στον έλεγχο της κύστης.

Ο Daniel Lu, του University of California, δήλωσε ότι και οι 5 ανέκτησαν την ικανότητα να ουρούν μόνοι τους κατά τη διάρκεια της μαγνητικής διέγερσης.

Σε μια περίπτωση, ο ασθενής μπόρεσε να σταματήσει τη χρήση καθετήρα και να αδειάσει την κύστη του αρκετές φορές την ημέρα, μέχρι 2 εβδομάδες μετά την τελευταία αγωγή.

Οι υπόλοιποι 4 ασθενείς ακόμα έπρεπε να χρησιμοποιών καθετήρα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, αλλά αυτό ήταν πολύ λιγότερο από το μέσο όρο των περισσότερων των 6 την ημέρα, πριν την αγωγή.

Οι περισσότεροι τέτοιοι τραυματισμοί δεν είναι ανατομικώς ολοκληρωμένοι και η σπονδυλική στήλη διατηρεί μια ασθενή σύνδεση με τον εγκέφαλο. Οι ερευνητές αποκαθιστούν τη λειτουργία της κύστης ενισχύοντας τα αδύναμα σήματα και τα κυκλώματα της σπονδυλικής στήλης να ανταποκρίνονται σε αυτά.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports.

Πηγή: www.iatronet.gr