Μεγέθους 1,5 δις. ευρώ η αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Μεγέθους 1,5 δις. ευρώ η αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης

Φεβρουάριος 08, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Οικονομικά, εργασιακά αλλά και ιατρικά οφέλη αναμένει η κυβέρνηση από την παραγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας . και ήδη οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, ανέφεραν σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ, ότι έχουν συναντηθεί με επενδυτές από Καναδά και Γερμανία, αλλά όχι με φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα.

Αφορμή για την συνέντευξη τύπου, στάθηκε η σημερινή κατάθεση στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης», το οποίο ρυθμίζει το πεδίο παραγωγής, ελέγχου και διάθεσης των σκευασμάτων που περιέχουν φαρμακευτική κάνναβη με σκοπό να προωθηθούν παραγωγικές επενδύσεις στον τομέα αυτό και να προκύψουν αναπτυξιακά οφέλη στην οικονομία και το κράτος.

Οι υπουργοί τόνισαν πως το project της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα , ενώ   ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανέφερε: «Η φαρμακευτική κάνναβη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε προβλήματα και ασθένειες όπως επιληψία, γλαύκωμα, συμπτώματα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, νευροπαθητικούς και χρόνιους πόνους σε ογκολογικούς ασθενείς  Λόγω του ότι   είναι εξαρτησιογόνος και εθιστική ουσία   θα πρέπει να αντιμετωπιστεί προσεκτικά και με ολιστικό τρόπο. Οι γιατροί  καλούνται να συνταγογράψουν ιδιότυπα σκευάσματα με όρους δημόσιας υγείας. Η τελική διάθεση των προϊόντων θα γίνει με τον τρόπο του κρατικού μονοπωλίου   ενώ υπάρχει η ιδέα της δίγραμμης συνταγής αλλά και της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μέσω ΗΔΙΚΑ σε δεύτερο χρόνο».

Ο κ. Παπαδημητρίου μίλησε για 2.000 θέσεις εργασίας και για επενδύσεις της τάξης των ¾ τους ενός δις ευρώ εκ μέρους ενός μόνο επενδυτή. Από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου, αναφέρθηκε σε προσέλκυση επενδύσεων της τάξης του 1,5 δις ευρώ σε βάθος τριετίας.

Πηγή:  Onmed.gr