Νέος στη μέση ηλικία

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Νέος στη μέση ηλικία

Απρίλιος 04, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Για πρώτη φορά, διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί στους τομείς που σχετίζονται με την ΥΓΕΙΑ, την ΟΜΟΡΦΙΑ, τη ΔΙΑΤΡΟΦΗ, την ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ και το ΣΕΞ ένωσαν τις δυνάμεις, τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε μία ενημερωτική ημερίδα για άνδρες και γυναίκες της μέσης ηλικίας, που προσέλκυσε περισσότερους από 700 συμμετέχοντες και πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης.

Το κοινό παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ομιλίες των επιστημονικών συνεργατών της VICHY, η οποία με την εξειδικευμένη σειρά περιποίησης ΝΕOVADIOL και το μήνυμα «ΚΑΜΙΑ ΠΑΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ», στέκεται αρωγός στη σωστή διαχείριση των αλλαγών στον οργανισμό και ειδικότερα στην επιδερμίδα των γυναικών που διανύουν τη μέση ηλικία.

Σύμφωνα με τη Δρ. Μαρίτα Κοσμαδάκη, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο, Ακαδημαϊκή Υπότροφο ΕΚΠΑ, Α’ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής, Νοσοκομείου «Α. Συγγρός», “η επιτάχυνση της δερματικής γήρανσης που παρατηρείται, οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές και αντιμετωπίζεται με βάση τη διάγνωση και τις οδηγίες του δερματολόγου”. Επίσης, ανέδειξε το γεγονός ότι καθημερινά η επιδερμίδα βάλλεται εκτός του ορμονικού και από εξωτερικούς παράγοντες που αυξάνουν τον ρυθμό της γήρανσης, ενώ καμία ιατρική παρέμβαση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την καθημερινή καλλυντική φροντίδα.

Από την πλευρά της, η Αγνή Μαριακάκη, Οργανισμική ψυχολόγος & κοινωνική ερευνήτρια, Μ.Α. University of Lancaster, Paul Ekman Emotional Intelligence Academy, UK, Certified NLP Trainer, ανέδειξε το γεγονός ότι υπάρχουν “νεότατοι” άνθρωποι σε μεγάλη ηλικία. “Η νεότητα είναι μια δεξιότητα που μαθαίνεται και καλλιεργείται!” τόνισε και προέτρεψε το κοινό να αντιμιλήσει στον καθρέφτη του, να δει πόσο όμορφο είναι, και με αφορμή την εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης να αγγίξει με αγάπη και να φροντίσει το πρόσωπο και το σώμα του.

Παίρνοντας το λόγο, ο Τόλης Γιακουμάκης, Κυτταρικός Βιολόγος DEA, MSc, Επιστημονικός Διευθυντής Vichy, επισήμανε πως όταν η εμμηνόπαυση επέλθει οριστικά είναι αναγκαία η αναδόμηση των ιστών και των λιπιδίων της επιδερμίδας, για την αποκατάσταση της ελαστικότητας και της ανθεκτικότητας της. “Αποκτά βαθιές πτυχώσεις, γίνεται πολύ λεπτή, εύθραυστη & εμφανίζει έντονη ξηρότητα” εξήγησε, προσθέτοντας πως σε αυτή την ανάγκη απαντά η σειρά Neovadiol με σύμπλοκο αναπλήρωσης ικανό να αναπαράγει τη δράσης της «ορμόνης νεότητας» DHEA.

Κοινός τόπος των ομιλητών αποτέλεσε η διαπίστωση πως η μέση ηλικία είναι μια δεύτερη νεότητα. “Είναι στο χέρι μας να την βιώσουμε αρμονικά και να την ζήσουμε δημιουργικά!”.