Νέο υλικό μπορεί να δημιουργήσει τεχνητό αμφιβληστροειδή

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Νέο υλικό μπορεί να δημιουργήσει τεχνητό αμφιβληστροειδή

Αύγουστος 31, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Τεχνητό αμφιβληστροειδή στοχεύουν να δημιουργήσουν Αμερικανοί επιστήμονες, αξιοποιώντας ένα νέο υλικό, τη γραφίνη ή γραφένιο. Είναι το λεπτότερο υλικό που έχει ανακαλύψει η επιστήμη και ένα από τα πιο ανεκτικά.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για ένα σούπερ υλικό, καθώς είναι πιο ανθεκτικό από τον χάλυβα, καλύτερος αγωγός του ηλεκτρισμού από τον χαλκό και πολύ ελαφρύ και εύκαμπτο. Πολλοί ειδικοί λένε ότι θα αντικαταστήσει το πυρίτιο στην κατασκευή των ημιαγωγών (τσιπ).

Τώρα οι ερευνητές λένε ότι μπορεί να σώσει εκατ. ανθρώπους από τύφλωση! Όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο της American Chemical Society (ACS), διεθνής ομάδα ερευνητών μελετά να δημιουργήσει τεχνητό αμφιβληστροειδή βασιζόμενο στις μαγικές ιδιότητες της γραφίνης.

Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό γραφόνης, δισουλφιδίου του μολυβδαίνιου, χρυσού, αλουμίνας και νιτρικού πυριτίου, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας και του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ δημιούργησαν έναν τεχνητό αμφιβληστροειδή, που όλα δείχνουν ότι μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα εκατ. ασθενών σε όλο τον κόσμο.

Με βάση μελέτες στο εργαστήριο και σε ζώα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο νέος τεχνητός αμφιβληστροειδής τους είναι ταυτόχρονα βιοσυμβατός και ικανός να μιμείται τα χαρακτηριστικά των ανθρώπινων ματιών.

«Αυτή είναι η πρώτη απόδειξη ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γραφίνη για να κατασκευάσουμε με επιτυχία έναν τεχνητό αμφιβληστροειδή. Αν και η έρευνα είναι ακόμα στα σπάργανα, είναι μία πολύ συναρπαστική εξέλιξη και επιτρέπει ελπίδες για τη χρήση αυτών των υλικών για την αποκατάσταση της όρασης», δήλωσε ο ερευνητής Nanshu Lu.

Πηγή: www.virus.com.gr