Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα μεγέθη της Novartis

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα μεγέθη της Novartis

Ιανουάριος 31, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Σε υψηλότερα επίπεδα από τα αναμενόμενα διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις και τα κέρδη της Novartis το 2017, καθώς οι καθαρές πωλήσεις ήταν κατά 2% υψηλότερες και ανήλθαν στα 12.9 δισ. δολ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017. Για το σύνολο του έτους, οι πωλήσεις των 49.1δισ. δολ ήταν επίσης 2 % αυξημένες έναντι του 2016.

Τον περσινό Σεπτέμβριο, η Novartis ανακοίνωσε ότι ο Joe Jimenez, θα παραιτηθεί από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου την οποία και αναλαμβάνει ο Vas Narasimhan, που είναι επικεφαλής της ανάπτυξης φαρμάκων. Περιγράφοντας τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου το 2017 ως «καλές», ο Joe Jimenez δήλωσε ότι ''με το νέο μοντέλο λειτουργίας η Novartis είναι έτοιμη για την αειφόρο ανάπτυξη.''

Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι οι πωλήσεις της Novartis έχουν πληγεί από τη λήξη των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, συμπεριλαμβανομένων των best-seller φάρμακο κατά του καρκίνου, Ιματινίμπη.

Ο κ Narasimhan, από την πλευρά του τόνισε ότι : «Ως Διευθύνων Σύμβουλος, οι προτεραιότητές μου είναι η επόμενη φάση ανάπτυξής μας που περιλαμβάνει νέες καινοτομίες, πλήρη ψηφιακή οργάνωση και ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη γύρω από την φήμη μας".