Οδηγός επιβίωσης για ομαλή προμήθεια φαρμάκων μετά το brexit

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Οδηγός επιβίωσης για ομαλή προμήθεια φαρμάκων μετά το brexit

Ιούλιος 25, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Βρετανίας ξεκίνησε «καίριο προγραμματισμό» για να διασφαλίσει ότι τα φάρμακα θα παρέχονται ακόμα στους ασθενείς, αν η κυβέρνηση δεν διαπραγματευτεί μια συμφωνία Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Simon Stevens, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS), δήλωσε ότι το υγειονομικό τμήμα της Βρετανίας συνεργάζεται με φαρμακευτικές εταιρείες για να βεβαιωθεί ότι δεν θα υπάρξει διακοπή της προσφοράς εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ.
«Υπάρχει τώρα σημαντικός προγραμματισμός σε όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της ομαλής προμήθειας των φαρμάκων», δήλωσε στην εκπομπή Andrew Marr του BBC.

«Υπάρχουν τώρα εκτεταμένες εργασίες μεταξύ του τμήματος υγείας, άλλων τμημάτων της κυβέρνησης, της βιομηχανίας των βιοεπιστημών, των φαρμακευτικών εταιρειών. Κανείς δεν προσποιείται ότι αυτή είναι μια επιθυμητή κατάσταση, αλλά αν αυτό συμβεί, τότε δεν θα ήταν απρόβλεπτη».
Η ΕΕ προειδοποίησε πάλι την Βρετανία την περασμένη εβδομάδα ότι έληξε η ώρα για την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να διαπραγματευτεί μια συμφωνία και να σταματήσει τη χώρα να σπάσει από το μπλοκ.

Η Μέι έχει υποσχεθεί να συνάψει συμφωνία με την κορυφαία ομάδα υπουργών της σε μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα και σκοπεύει να παρουσιάσει ένα έγγραφο πολιτικής ή μια λευκή βίβλο που θα καθορίζει τους στόχους της κυβέρνησης για μια μελλοντική εταιρική σχέση μετά από αυτό.

Πηγή: HealthWeb