Ο «Δημόκριτος» και GSK μαζί στην ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Ο «Δημόκριτος» και GSK μαζί στην ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων

Απρίλιος 17, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Στρατηγική συνεργασία με σκοπό την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων για την ανάπτυξη φαρμακευτικών ουσιών για τη θεραπεία του καρκίνου και άλλων σοβαρών ασθενειών υπέγραψαν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και η φαρμακευτική εταιρία GlaxoSmithΚline (GSK).

Το συμφωνητικό βασίζεται σε προηγηθείσα συνεργασία των ερευνητών του «Δημόκριτου» με την GSK, που οδήγησε στην ανακάλυψη πολλά υποσχόμενων χημικών ουσιών, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για καινοτόμες προσεγγίσεις στη θεραπεία του καρκίνου.

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί παράλληλα στο «Δημόκριτο» (από ερευνητική ομάδα της οποίας ηγείται ο Δρ Ευστράτιος Στρατίκος) και στη GSK, στο πλαίσιο του προγράμματος «Discovery Partnerships with Academia» (DPAc) που συνδυάζει τις δεξιότητες της εταιρείας με αυτές επίλεκτων ερευνητικών ομάδων από όλο τον κόσμο με στόχο την πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων.

Ο Δρ Γιώργος Νούνεσης, διευθυντής και πρόεδρος του του «Δημόκριτου», επισήμανε ότι «αυτή η στρατηγική συνεργασία με μια εταιρία που είναι παγκόσμιος ηγέτης στην ανακάλυψη φαρμάκων, καταδεικνύει τη δυναμική αλλά και το βάθος της έρευνας που διεξάγεται στο Δημόκριτο. Αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία για να μεταφράσουμε τη γνώση που αποκτήθηκε μετά από πολλά χρόνια βασικής έρευνας, σε πιθανά φαρμακευτικά προϊόντα που θα βοηθήσουν ασθενείς που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή ασθένειες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιλεχθήκαμε από τη GSK ως ένας από τους λίγους συνεργάτες του προγράμματος DPAc σε όλο το κόσμο».