Ο FDA προειδοποιεί: Οι θεραπείες ανανέωσης του κόλπου ενέχουν σοβαρό κίνδυνο

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Ο FDA προειδοποιεί: Οι θεραπείες ανανέωσης του κόλπου ενέχουν σοβαρό κίνδυνο

Αύγουστος 01, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Προειδοποίηση προς τις γυναίκες, που θέλουν να κάνουν κάποιες καλλυντικές θεραπείες για την αναμόρφωση και για τη σύσφιξη του κόλπου, απευθύνει ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Όπως εξηγεί, σε πολλές περιπτώσεις ενέχουν σοβαρό κίνδυνο εγκαυμάτων, ουλών και επαναλαμβανόμενων πόνων.

Η ζήτηση για πλαστικές αιδοίου ανεβαίνει συνεχώς και πάρα πολλές γυναίκες αποφασίζουν να "πειράξουν" την περιοχή των γεννητικών τους οργάνων, για λόγους καλαισθησίας, χωρίς απαραίτητα να ξαπλώσουν στο χειρουργικό κρεβάτι.

Τυπικά, κατά τη διάρκεια αυτών των θεραπευτικών διαδικασιών, ένας καθετήρας εισάγεται στον κόλπο για να θερμάνει τον κολπικό ιστό ή για να κάνει λέιζερ. Ωστόσο, αν και δεν πρόκειται για χειρουργική επέμβαση και μπορούν να γίνουν στο μεσημεριανό διάλειμμα, αυτό δεν σημαίνει πως είναι κατ' ανάγκην και ασφαλείς, επισημαίνουν οι αξιωματούχοι του FDA. 

Οι συσκευές λέιζερ έχουν εγκριθεί για χρήση στην καταστροφή προκαρκινικών κυττάρων στον τραχηλικό ή στον κολπικό ιστό, καθώς και σε κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, αλλά δεν έχουν περάσει από δοκιμές για θεραπείες αναζωογόνησης.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του FDA λέει ότι θα αναλάβει δράση, αν συνεχιστεί η παραπλανητική εμπορία αυτής της "επικίνδυνης διαδικασίας χωρίς αποδεδειγμένο όφελος".

Αναφέρει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός κατασκευαστών αυτών των συσκευών λέιζερ ισχυρίζεται ότι η διαδικασία μπορεί να θεραπεύσει καταστάσεις και συμπτώματα που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, την ακράτεια ούρων ή τη σεξουαλική λειτουργία.

"Αυτά τα προϊόντα ενέχουν σοβαρούς κινδύνους και δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουν τη χρήση τους για αυτούς τους σκοπούς. Είμαστε βαθιά προβληματισμένοι για τις γυναίκες που τραυματίζονται", λέει η ανακοίνωση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων.

Για την ενίσχυση των μυών γύρω από τον κόλπο, οι ειδικοί προτείνουν στις γυναίκες να δοκιμάσουν κάποιες ειδικές ασκήσεις εδάφους, που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του μυϊκού τόνου και της ευαισθησίας κατά τη διάρκεια του σεξ. Επιπλέον υπάρχουν και οι ασκήσεις Kegel.

Πηγή: www.healthmag.gr