Πάνω από 700.000 Βρετανοί συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες!

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Πάνω από 700.000 Βρετανοί συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες!

Ιούλιος 27, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Ρεκόρ σημειώθηκε το 2017 στη Βρετανία στον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες, που χρηματοδοτούν οι διεθνείς φαρμακοβιομηχανίες. Συνολικά, πήραν μέρος 725.000 άνθρωποι, καταγράφοντας αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2016.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για την Υγεία(NIHR), επισημαίνοντας ότι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι «περισσότεροι ασθενείς αποκτούν νωρίτερα πρόσβαση σε νέες θεραπείες, βοηθώντας παράλληλα να απαντηθούν σημαντικά ζητήματα υγείας».Συνολικά, την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των ανθρώπων που πήραν μέρος σε κλινικές μελέτες νέων φαρμάκων ξεπέρασε τα 3,2 εκατ.!

«Οι εταιρικές σχέσεις μεταξύ του NHS και του κλάδου των βιοεπιστημών φέρνουν πρόσβαση σε νέες θεραπείες και χρηματοδότηση για την έρευνα στον τομέα της υγείας, ενισχύοντας παράλληλα την ευρύτερη οικονομία κάθε χρόνο μέσω της ανάπτυξης πρωτοποριακών ιατρικών καινοτομιών». σημείωσε ο Δρ. Jonathan Sheffield, διευθύνων σύμβουλος του Κλινικού Ερευνητικού Δικτύου του NIHR.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στα κονδύλια προσλήφθηκαν 50,112 άτομα σε εμπορικές ερευνητικές μελέτες στο πλαίσιο του NHS, πρωτοβάθμια περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες υγείας σε όλη την Αγγλία! Συνολικά, το ινστιτούτο δεσμεύεται ότι θα υποστηρίξει 2.070 νέες μελέτες την τρέχουσα χρονιά.

Πηγή: www.virus.com.gr