Παρατείνεται η “εξεταστική” για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Παρατείνεται η “εξεταστική” για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Απρίλιος 19, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Μέχρι τις 20 Ιουνίου αποφάσισε ομόφωνα να παρατείνει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Η διερεύνηση των υποθέσεων σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, πάντως, βαίνει προς ολοκλήρωση με την κλήση (τρίτη κατά σειρά) του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του πρώην υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη.

Η Επιτροπή αποφάσισε, ακόμη, την αντικατάσταση του δεύτερου πραγματογνώμονα (ένας εκ των δύο δήλωσε κόλλημα) που θα διερευνήσει την καταγγελία Πολάκη για τα χρήματα που λείπουν από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης, έκανε δεκτή την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής να οριστεί ένας επιπλέον πραγματογνώμονας (τρίτος τον αριθμό). Απέρριψε, όμως, το αίτημα ΝΔ, Κινήματος Αλλαγής και Ποταμιού να κληθούν εκ νέου στην Επιτροπή μάρτυρες που ενώ έχουν καταθέσει κατήγγειλαν εκ των υστέρων ότι εκφοβίστηκαν και εκβιάστηκαν από την πολιτική ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα καλέσει την πρόεδρο του ΕΟΦ Αικατερίνη Αντωνίου για να εισέλθει στη συζήτηση του Φαρμάκου και θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής τον φάκελο της υπόθεσης της Novartis.

Πηγή: capital.gr, newpost.gr