Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Δράσεις ενίσχυσης των νησιών

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Δράσεις ενίσχυσης των νησιών

Φεβρουάριος 09, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Η δημιουργία ενός νέου τοπίου  Υγείας για τους κατοίκους των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στον τομέα της Υγείας, ήταν ο κύριος στόχος που έθεσε η Περιφερειακή Αρχή.

Συγκεκριμένα:

Ποσό άνω των 8 εκατ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 χρηματοδοτήθηκε η υγειονομική θωράκιση των νησιών, μέσω της διάθεσης πόρων για την προμήθεια νέου ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών, την απόκτηση νέων ασθενοφόρων  (800.000 ευρώ) και τη χρηματοδότηση των ΤΟΜΥ.

Επιπλέον των ευρωπαϊκών πόρων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δέσμευσε και ίδιους πόρους για παρεμβάσεις στα Νοσοκομεία της Ρόδου και της Κω.

 

Στο Νοσοκομείο της Ρόδου, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της δημιουργίας δημιουργία Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Βιολογικών Φαρμάκων (ΚΜΔΚΦ), στην θέση της παλαιάς Νεφρολογικής Κλινικής που συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Θεμελιώθηκε το Νοσοκομείο Καρπάθου, έργο 6,38 εκ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο μέσο του 2018, εξυπηρετώντας τους κατοίκους της Καρπάθου και της Κάσου

Από το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής έγινε έλεγχος φυματοαντίδρασης (Mantoux) σε Σύρο και Κω σε 310 παιδιά εκ των οποίων εμβολιάστηκαν τα 117. Εμβολιάστηκαν  238 άτομα για κίτρινο πυρετό, τύφο και λύσσα.

Μέσω της εταιρείας «ΓΑΛΗΝΟΣ» σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, πραγματοποιήθηκε οδοντιατρική πρόληψη και θεραπεία σε μαθητές και τον γενικότερο πληθυσμό των νησιών της Δωδεκανήσου.  Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 312 προληπτικοί έλεγχοι και 299 οδοντιατρικές πράξεις/θεραπείες.

Η εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ» της Περιφέρειας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία πραγματοποίησε προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνων και λοιπών νεοπλασιών στους κατοίκους της Νισύρου από τις 26.10.2017 έως και τις 30.10.2017.