Σημάδια ότι το κέντρο σας είναι αδύνατο

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Σημάδια ότι το κέντρο σας είναι αδύνατο

Αύγουστος 06, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Το σώμα, μας προειδοποιεί όταν χρειάζεται άσκηση. Διαβάστε ποια είναι τα σημάδια

Γνωρίζατε ότι οι ραχιαίοι και οι γλουτοί μας είναι ο βασικός μας πυλώνας; Η αδυναμία σε αυτούς τους μύες μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα.

Κακή στάση σώματος

Η κακή στάση του σώματος είναι σαφής ένδειξη ότι έχει έναν ασθενές το κέντρο βάρους σας. Οι μύες που σχηματίζουν την κοιλιά και τους ραχιαίους σας, βοηθούν στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης της λεκάνης, που σε αντάλλαγμα βοηθά να κρατάτε την πλάτη και τους ώμους σας σε μια ουδέτερη θέση. Η έλλειψη άσκησης σε αυτούς τους μυς σας κάνει να έχετε λάθος στάση.

Πόνος στη μέση

Μια άλλη ένδειξη αδύναμου κέντρου βάρους είναι ο πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης και στην περιοχή των ραχιαίων. Όταν το κέντρο βάρους δεν είναι ισχυρό ή ισορροπημένο, η καμπυλότητα της σπονδυλικής σας στήλης, είναι πιθανό να αλλάξει. Ακόμη και η παραμικρή πίεση στους σπονδύλους κάνει τη σπονδυλική στήλη και τους μύες, πιο επιρρεπείς σε τραυματισμό.

Αδύναμα χέρια και πόδια

Η αδυναμία στα χέρια και τα πόδια μπορεί επίσης να υποδεικνύει ότι οι βασικοί σας μύες σας είναι αδύναμοι. Αν δυσκολεύεστε να ρίξετε μια μπάλα ή να σηκώσετε τα σκουπίδια, αυτό σημαίνει ότι η σταθερότητα του κέντρου σας δεν είναι ισχυρή

Δεν έχετε τη δυνατότητα να "ρουφήξετε" το στομάχι σας

Μια άλλη ενδεχόμενη ένδειξη αδύναμων μυών του κέντρου σας είναι η αδυναμία να ρουφήξετε το στομάχι σας. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και καθώς εκπνέετε, προσπαθήστε να τραβήξετε τον ομφαλό της κοιλιάς, προς την σπονδυλική σας στήλη. Κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα ή μετρήσετε μέχρι το 10 και στη συνέχεια, αφήστε το. Εάν δεν μπορείτε να διατηρήσετε το στομάχι σας σε αυτή τη θέση για αυτά τα δέκα δευτερόλεπτα, αυτό σημαίνει ότι το κέντρο σας είναι αδύναμο.

Πηγή: www.iatronet.gr

Tags: