Στη γενετική και τα νέα φάρμακα επενδύει η GSK στην Αγγλία

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Στη γενετική και τα νέα φάρμακα επενδύει η GSK στην Αγγλία

Δεκέμβριος 14, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Σε επένδυση ύψους 40 εκατ. λιρών για την ενίσχυση των ερευνών στη γενετική και την   ανάπτυξη νέων φαρμάκων, προχωρά η GSK στην Αγγλία.

Ο Patrick Vallance, Πρόεδρος του τομέα R & D (Έρευνα και Ανάπτυξη) της GSK, δήλωσε: Επί του παρόντος, εκτιμάται ότι το 90% των πιθανών φαρμάκων που εισέρχονται σε κλινικές δοκιμές δεν έχουν την απαραίτητη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια και δεν φθάνουν ποτέ στους ασθενείς. Πολλές από αυτές τις αποτυχίες οφείλονται σε μια ελλιπή κατανόηση της σχέσης μεταξύ του βιολογικού στόχου ενός φαρμάκου και μιας ανθρώπινης ασθένειας. Αντίθετα, τα φάρμακα που αναπτύχθηκαν με ανθρώπινα γενετικά στοιχεία είχαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας και η περίθαλψη των ασθενών ήταν καλύτερη."

Η GSK είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς επενδυτές στην Έρευνα και Ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ξοδεύει πάνω από 1 δισ. λίρες ετησίως και διαθέτει ένα από τα δύο παγκόσμια ερευνητικά κέντρα της, με έδρα το Stevenage, Hertfordshire. Η εταιρεία επικεντρώνει το 80% των δαπανών φαρμακευτικής έρευνας σε αναπνευστικά, HIV / Λοιμώδη νοσήματα, ογκολογία και ανοσοφλεγμονώδη έρευνα.