Τέλος το “πλαφόν” των 200 επισκέψεων στον ΕΟΠΥΥ

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Τέλος το “πλαφόν” των 200 επισκέψεων στον ΕΟΠΥΥ

Φεβρουάριος 02, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Η κατάργηση του πλαφόν των 200 επισκέψεων τον μήνα σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ -οι οποίες εξαντλούνται από τις πρώτες μέρες- είναι ένα εκ των μέτρων που θα συμπεριληφθούν στις νέες συμβάσεις, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το Υπ. Υγείας

Από την Αριστοτέλους έγινε γνωστό πως οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί θα δηλώνουν συγκεκριμένο καθημερινό ωράριο, εντός του οποίου θα δέχονται τους εγγεγραμμένους σε αυτούς πολίτες εντελώς δωρεάν.

Ο δεσμευμένος χρόνος των γιατρών σε εβδομαδιαία βάση δεν μπορεί να υπολείπεται των 24 ωρών, ενώ στο υπόλοιπο καθημερινό πρόγραμμα του ιατρείου τους έχουν τη δυνατότητα να ασκούν ελεύθερα ιδιωτική ιατρική, χωρίς καμία επιπλέον υποχρέωση προς τον ΕΟΠΥΥ.

Οι πολίτες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να κλείνουν τα ραντεβού τους στους συμβεβλημένους γιατρούς εντελώς δωρεάν, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ για τα ραντεβού, αλλά και να εγγράφονται διαδικτυακά στον οικογενειακό τους γιατρό.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), αλλά και πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς των άλλων ειδικοτήτων.