Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι για τις δωρεάν επισκέψεις

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι για τις δωρεάν επισκέψεις

Φεβρουάριος 03, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των οικογενειακών γιατρών, οι οποίοι σε συνέργεια με Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) θα ενισχύσουν το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρατάθηκε μέχρι τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, μετά από αιτήματα γιατρών και Ιατρικών Συλλόγων της χώρας. Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας, αλλά και πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς των άλλων ειδικοτήτων.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν καθημερινά να επισκέπτονται δωρεάν συμβεβλημένους γιατρούς. Το σύστημα των 200 επισκέψεων καταργείται, καθώς αυτές εξαντλούνταν πολλές φορές από την αρχή του μήνα. Τώρα, οι οικογενειακοί γιατροί θα πρέπει να δηλώνουν συγκεκριμένο καθημερινό ωράριο εντός του οποίου θα δέχονται τους εγγεγραμμένους σε αυτούς πολίτες εντελώς δωρεάν. Ο «δεσμευμένος» χρόνος των γιατρών σε εβδομαδιαία βάση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 24 ώρες, ενώ στο υπόλοιπο καθημερινό πρόγραμμα του ιατρείου τους έχουν τη δυνατότητα να ασκούν ελεύθερα ιδιωτική ιατρική, χωρίς καμία επιπλέον υποχρέωση προς τον ΕΟΠΥΥ.

Οι πολίτες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να κλείνουν τα ραντεβού τους στους συμβεβλημένους γιατρούς εντελώς δωρεάν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ, αλλά και να εγγράφονται διαδικτυακά στον οικογενειακό τους γιατρό.