Υπό δοκιμή τα βλαστικά κύτταρα για τη νόσο Crohn

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Υπό δοκιμή τα βλαστικά κύτταρα για τη νόσο Crohn

Αύγουστος 20, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Κλινική δοκιμή η οποία θα χρησιμοποιήσει τη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων για νααναπτύξει ένα νέο ανοσοποιητικό σύστημα στα άτομα με τη νόσο Crohn,τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν θεραπευτικά ξεκινά από επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μελέτη χρηματοδοτείται με 2 εκατομμύρια λίρες στερλίνες από το Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών και από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας για την έρευνα και θα προσλαμβάνει ασθενείς από κέντρα το Κέιμπριτζ, το Εδιμβούργο, το Λίβερπουλ, το Νότιγχαμ, την Οξφόρδη και το Σέφιλντ. Η δοκιμή συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου και το Barts Health NHS trust trust μέσω της Μονάδας Κλινικών Δοκιμών στο Πανεπιστήμιο του Sheffield.

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς που θα λάβουν  μέρος στην κλινική δοκιμή προέρχονται  από τα νοσοκομεία: Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust, Guy’s & St Thomas’ NHS Foundation Trust, NHS Lothian, Nottingham University Hospitals NHS Trust, Oxford University Hospitals NHS Foundation Trust, Royal Liverpool and Broadgreen University Hospital NHS Trust and Sheffield Teaching Hospitals NHS Foundation Trust.

Ενώ, οι επιστήμονες που θα συνεργαστούν είναι από τα (University of Manchester, University of Nottingham, University of Sheffield, Nottingham Trent University, University of Edinburgh, University of Oxford, King’s College London, Queen Mary University of London).

Η νόσος του Crohn είναι μια μακροχρόνια κατάσταση που προκαλεί φλεγμονή στο πεπτικό σύστημα και έχει ως αποτέλεσμα τη διάρροια, τον κοιλιακό πόνο, την υπερβολική κόπωση και άλλα συμπτώματα που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής. Η νόσος πλήττει τουλάχιστον 115.000 ανθρώπους μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι τρέχουσες θεραπείες στοχεύουν στη μείωση της φλεγμονής, αλλά δεν έχουν πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα και σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς υποβάλλονται σε επεμβάσεις.

Η χρήση μεταμοσχεύσεων βλαστικών κυττάρων για την εξάλειψη της νόσου και την αντικατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος των ασθενών έχει πρόσφατα βρεθεί ότι είναι επιτυχής στη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης. Με αυτή τη νέα κλινική δοκιμή οι επιστήμονες θα διερευνήσουν αν μια παρόμοια θεραπεία θα μπορούσε να μειώσει τη φλεγμονή του εντέρου και να προσφέρει ελπίδα σε άτομα με νόσο του Crohn.

Πηγή: HealthWeb