1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Κέντρων Πρόληψης

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Κέντρων Πρόληψης

Μάρτιος 09, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Να συμβάλλει στον επιστημονικό διάλογο γύρω από το ρόλο της Πρόληψης των Εξαρτήσεων, την προαγωγή της ψυχικής υγείας και η αναζήτηση προοπτικών στη νέα κοινωνική πραγματικότητα, αποσκοπεί το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Κέντρων Πρόληψης, με τίτλο «Η Πρόληψη ως Μοχλός Κοινωνικής Ενδυνάμωσης», που διοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης και τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι η πρωτοβουλία τους να αποτελέσει τόπο συνάντησης και δικτύωσης επιστημόνων από το χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας, της εκπαίδευσης και της ευρύτερης κοινότητας.

“Έλληνες και ξένοι ομιλητές, με σημαντική εμπειρία στο αντικείμενό τους, έχουν προσκληθεί για να καταθέσουν τη γνώση και την εμπειρία τους, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διαδραστική επικοινωνία με τους συμμετέχοντες και στην ευρεία ανταλλαγή απόψεων και επιστημονικών παραδειγμάτων. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να διατυπώσουμε επιστημονικές απόψεις που αφορούν σε διάφορες διαστάσεις της Πρόληψης, να παρακολουθήσουμε τις σύγχρονες εξελίξεις, να αναζητήσουμε επιστημονικές συνεργασίες και να εμπνευστούμε από νέες προκλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης κεντρικών ομιλιών, στρογγυλών τραπεζών, προφορικών ανακοινώσεων και εκπαίδευσης μέσω συμμετοχής σε βιωματικά εργαστήρια και εργαστήρια ανατροφοδότησης καθώς στόχος του Συνεδρίου είναι να ενθαρρύνει την έκφραση, την ανοιχτή συζήτηση των δυσκολιών καθώς και των προοπτικών στις σύγχρονες συνθήκες μέσω της συνεργασίας και της δικτύωσης” αναφέρει σχετικά η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, Ελένη Παπακώστα-Γάκη.

Το Συνέδριο αρθρώνεται στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Πολιτικές Υγείας και Πρόληψη
  • Πεδία εφαρμογών πρόληψης στα νέα κοινωνικά δεδομένα
  • Προδιαγραφές ποιότητας εφαρμογών πρόληψης

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 9-11 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη (κτήριο ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ) και θα μεταδοθεί μέσω live streaming.

“Σε μια από τις κρισιμότερες εποχές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, όπου όλα γύρω μας φαίνονται ρευστά και ασταθή, ελπίζουμε ότι το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα αναδείξει την ικανότητα της ανθρώπινης φύσης να αντέχει, να προσαρμόζεται, να εξελίσσεται και να δημιουργεί όταν αξιοποιεί τις δυνατότητες των κοινωνικών δικτύων” καταλήγει η κ. Γάκη.