1 minute
4 στους 10 Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα
Ένας στους δύο Έλληνες καθυστερεί να λάβει ιατρικές συμβουλές λόγω οικονομικής αδυναμίας, ενώ 4 στους 10 ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα, καθώς η συμμετοχή που καλούνται να καταβάλουν είναι υψηλή για τις δυνατότητές τους. Ορισμένες ομάδες δεν έχουν καμία πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας.
Η επιτακτική ανάγκη στήριξης αυτών των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και χρειάζονται διαρκή υποστήριξη, έδωσε το έναυσμα για συστράτευση στη δράση «Υγεία για Όλους», πρόγραμμα που εφαρμόζεται ήδη από πέρυσι.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Προγράμματος «Υγεία για Όλους» Γεώργιο Χρούσο, σε διάστημα ενός έτους πραγματοποιήθηκε κλινική παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός σε 3.375 παιδιά (με 9.825 εμβόλια), ενώ 114 παιδιά υποβλήθηκαν σε οδοντιατρικό έλεγχο. Παράλληλα εξετάστηκαν από γυναικολόγο και υποβλήθηκαν σε pap test και διακολπικό υπέρηχο 556 γυναίκες, ενώ 1.220 ενήλικες εξετάστηκαν από παθολόγο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, ενδοκρινολόγο, ωτορυνολαρυγγολόγο και πνευμονολόγο. Πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις και οι γιατροί έδωσαν θεραπείες και οδηγίες στους ασθενείς.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου, παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός παιδιών προσφύγων στο Δήμο Κρωπίας, σε συνεργασία με τον Κοινωφελή Οργανισμό Solidarity Now. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα ενημέρωσης γυναικών Ρομά με θέμα «Αντισύληψη-Θηλασμός» και θα πραγματοποιηθεί έλεγχος μαστού.
Πηγή: Onmed.gr