Wearable αισθητήρας θα βοηθά ανθρώπους με διπολική διαταραχή να παρακολουθούν το επίπεδο λιθίου

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Wearable αισθητήρας θα βοηθά ανθρώπους με διπολική διαταραχή να παρακολουθούν το επίπεδο λιθίου

Αύγουστος 29, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Οι νέοι μικροσκοπικοί αισθητήρες φάνηκαν να εντοπίζουν τα επίπεδα λιθίου γρήγορα και με ακρίβεια.

Ασθενείς με διπολική διαταραχή και κατάθλιψη σύντομα θα μπορούν να χρησιμοποιούν αισθητήρα που θα φέρουν πάνω τους για να παρακολουθούν με ασφάλεια τα επίπεδα λιθίου.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ACS Sensors, ερευνητές του University of Surrey περιγράφουν πώς ανέπτυξαν το θεωρούμενο πρώτο αισθητήρα με βάση ίνες, που είναι έτοιμος προς χρήση, επτά την παραγωγή του, για να εξετάζει τα επίπεδα λιθίου.

Το λίθιο πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά όταν δίνεται στους ασθενείς, καθώς λανθασμένη δόση θα μπορούσε να αποβεί πολύ τοξική.

Οι νέοι μικροσκοπικοί αισθητήρες φάνηκαν να εντοπίζουν τα επίπεδα λιθίου γρήγορα και με ακρίβεια-από κλινικώς αποτελεσματικά έως τοξικά όρια συγκέντρωσης.

Ο αισθητήρας μπορεί να εντοπίζει τη συγκέντρωση λιθίου στο αίμα, ακόμα και αν υπάρχει υψηλή συγκέντρωση νατρίου.

Η λέκτορας Dr Carol Crean, πιστεύει ότι ο νέος αισθητήρας θα μπορέσει να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως που ζουν με διαταραχές συναισθήματος, όπως διπολική διαταραχή και κατάθλιψη

Ο αισθητήρας θα δώσει σε αυτούς που λαμβάνουν αγωγή την ευκαιρία να παρακολουθούν τα επίπεδα λιθίου με σταθερό και εύκολο στη χρήση αισθητήρα που θα φέρουν πάνω τους.

Θα δώσει στους ανθρώπους πραγματική εναλλακτική λύση στη διαθέσιμη παρεμβατική εξέταση δειγμάτων αίματος, κάνοντας την παρακολούθηση του επιπέδου λιθίου τόσο εύκολη όσο το να φοράνε μια μπλούζα.

Πηγή: www.iatronet.gr