Άγνωστο το μέλλον των συμβάσεων για τους επικουρικούς

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Άγνωστο το μέλλον των συμβάσεων για τους επικουρικούς

Νοέμβριος 06, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά  με τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας για τις συμβάσεις των επικουρικών γιατρών και τις ανανεώσεις τους, καθώς και με τους μισθούς τους αφού παραμένει άγνωστο  εάν μέρος των επικουρικών θα μπορέσει να πληρωθεί από το νέο έτος.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ο υπουργός Υγείας δεν αποσαφηνίζει τι θα κάνει με τους συνολικά 2100 επικουρικούς που σήμερα υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ αίσθηση προκάλεσε η έμεση προτροπή του προς τους επικουρικούς να διεκδικήσουν τη μονιμοποίησή τους.

Όμως, και για τους  700 επικουρικούς που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση ακόμη να αποφανθεί εάν υπάρχει εξασφαλισμένη μισθοδοσία από 1/1/2018 και μετά. Για το θέμα αυτό γίνονται διαβουλεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον πρόεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου. Σημειώνεται ότι εδώ και καιρό είχαν γίνει αιφνιδίως αλλαγές στις συμβάσεις των επικουρικών γιατρών, ώστε ορισμένοι να αρχίσουν να πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ.  

Να σημειωθεί πως πρόσφατη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου έκρινε μη σύννομη την απασχόληση επικουρικών γιατρών για πάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση.