Άμεση η εφαρμογή του gatekeeping

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Άμεση η εφαρμογή του gatekeeping

Ιανουάριος 24, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Την έγκρισή του για να εξεταστεί ο ασθενής από εξειδικευμένο γιατρό θα πρέπει πρώτα να δώσει ο οικογενειακός γιατρός, όπως προβλέπει το σύστημα  παραπομπών σε ειδικούς γιατρούς γνωστό και ως gatekeeping, μέτρο που θα πρέπει να ισχύσει εντός του έτους, όπως προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο.

Μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες με τους Γενικούς Γιατρούς «οι ελληνικές αρχές πρέπει να εφαρμόσουν ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών παραπομπών (e-referrals) στη δευτεροβάθμια περίθαλψη που θα χρησιμοποιηθεί από τους οικογενειακούς γιατρούς (Μάρτιος 2018)».

Άμεσο θεωρείται και το γεγονός ότι οι πολίτες θα πρέπει να εγγραφούν στον οικογενειακό τους γιατρό μέχρι τον Μάρτιο, καθώς σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα: «Η υποχρεωτική καταχώριση των ασθενών θα οριστικοποιηθεί και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως τον Μάρτιο του 2018».

Πάντως οι όποιες συμβάσεις γενικότερα με γιατρούς μέσω του ΕΟΠΥΥ, θα γίνουν σε όλη τη χώρα εφόσον καταγραφούν οι ανάγκες ανά περιοχή και βάσει αυτών, οι αρχές θα κάνουν μελλοντικά τις συμβάσεις με τους ιδιώτες γιατρούς όπου υπάρχει ανάγκη.