Έρευνα για την ετοιμότητα φαρμακευτικών εταιρειών στην Αγγλία

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Έρευνα για την ετοιμότητα φαρμακευτικών εταιρειών στην Αγγλία

Ιανουάριος 25, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Έρευνα μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών προκειμένου να αξιολογήσει την ετοιμότητά τους απέναντι στην επικείμενη απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκίνησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Οι φαρμακευτικές εταιρείες θα έχουν μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου το περιθώριο να ολοκληρώσουν τη νέα έρευνα του EMA, από την οποία ο οργανισμός ελπίζει να  εντοπίσει εταιρείες στις οποίες «υπάρχει ανάγκη για συντονισμένη δράση», για να εξασφαλιστεί η συνεχής παροχή φαρμάκων μετά το Brexit. Η έρευνα αποστέλλεται   απευθείας σε εταιρείες που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχουν κεντρικές άδειες κυκλοφορίας στην ΕΕ για φάρμακα - καθώς και σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον έλεγχο ποιότητας, διαθέτουν εργοστάσια εισαγωγής ή είναι επιχειρήσεις φαρμακοεπαγρύπνησης, προκειμένου να λάβει γνώση των σχεδίων τους για μεταφορές εγκαταστάσεων ή τροποποιήσεις στις άδειες κυκλοφορίας των σκευασμάτων τους.

Υπενθυμιζεται ότι τον Νοέμβριο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA), δημοσίευσε τα αποτελέσματα της δικής της έρευνας από 43 φαρμακευτικές εταιρείες και 33 Εθνικές ενώσεις. Σύμφωνα με αυτή, το 45% των ερωτηθέντων αναμένουν καθυστερήσεις στο εμπόριο φαρμάκων.

Επί του παρόντος, από το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε μήνα παρέχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση 45 εκατομμύρια πακέτα φαρμάκων έτοιμα για ασθενείς και το Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνει 37 εκατομμύρια πακέτα μηνιαίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε εμπορική καθυστέρηση, σύμφωνα με την EFPIA, θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικά ζητήματα για τη διαθεσιμότητα φαρμάκων.

Οι ανησυχίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα φαρμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες, παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του ρυθμιστικού φορέα του Ηνωμένου Βασιλείου ότι δεν θα υπάρξουν ξαφνικές αναθεωρήσεις των ρυθμιστικών πλαισίων για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης.