Πράσινο φως για την κυκλοφορία του emicizumab στην Ευρώπη

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Πράσινο φως για την κυκλοφορία του emicizumab στην Ευρώπη

Ιανουάριος 30, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Το φάρμακο emicizumab της Roche είναι έτοιμo να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, ύστερα από σχετική έγκριση που έλαβε από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (ΕΜΑ) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP). Το emicizumab είναι ένα φάρμακο πρώτης κατηγορίας και η Roche ελπίζει ότι θα πάρει μερίδιο αγοράς από τους αντιπάλους, όπως οι Bayer, Shire και Novo Nordisk.

Το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν ένα από τα επτά που πρότεινε προς έγκριση η επιστημονική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φαρμάκων την Παρασκευή, ενώ  

έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ από τον Νοέμβριο.

Δεδομένου ότι χορηγείται εβδομαδιαία μέσω υποδόριας ένεσης, είναι μια προφυλακτική θεραπεία που προορίζεται να είναι πιο βολική από τα τρέχοντα πρότυπα σκευάσματα που απαιτούν συχνή και παρατεταμένη χορήγηση μέσω έγχυσης.

Στις ΗΠΑ, αναφέρουν δημοσιεύματα, η Roche θα χρεώσει περίπου 482.000 δολάρια το πρώτο έτος της αγοράς, φτάνοντας στα 448.000 δολάρια μετά, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά φάρμακα στην αγορά. Δεν είναι ακόμη γνωστό πως  η Roche θα χρεώσει την Ευρώπη, αν και η τιμή θα διαφέρει ανάλογα με το καθένα από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ μόλις αποκτήσει πλήρη ευρωπαϊκή έγκριση τους επόμενους μήνες.