Έρευνα: Aυτό το κοινό φάρμακο συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου των ωοθηκών

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Έρευνα: Aυτό το κοινό φάρμακο συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου των ωοθηκών

Ιούλιος 27, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Δύο νέες επιστημονικές μελέτες αναδεικνύουν τον ρόλο της ασπιρίνης στην πρόληψη του καρκίνου των ωοθηκών καθώς η ημερήσια χαμηλή δόση μπορεί τελικά να συνεισφέρει στην επιβίωση όσων γυναικών ήδη πάσχουν.

Συγκεκριμένα, η χαμηλής δοσολογίας ασπιρίνη σχετίζεται με 10% μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου των ωοθηκών, αλλά και 30% βελτίωση της επιβίωσης των ασθενών. Τα στοιχεία προέρχονται από το επιστημονικό έντυπο «The Lancet Oncology», ερευνητές από το Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ και το Αντικαρκινικό Κέντρο Moffitt αξιολόγησαν στοιχεία από 13 ήδη δημοσιευμένες μελέτες στις οποίες περιλαμβάνονταν πάνω από 750.000 γυναίκες από όλο τον κόσμο και είχαν ερωτηθεί για τη χρήση ασπιρίνης και μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Πάνω από 3.500 γυναίκες είχαν εκδηλώσει καρκίνο τις ωοθήκες.

Η δεύτερη σχετική μελέτη  έρχεται από την επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Χαβάη και το Αντικαρκινικό Κέντρο Moffitt, όπου αξιολογήθηκαν δεδομένα από τις μελέτες Nurses’ Health Studies εστιάζοντας σε σχεδόν 1.000 γυναίκες που είχαν ήδη διαγνωστεί με καρκίνο των ωοθηκών.Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι οι γυναίκες που λάμβαναν ασπιρίνη και ΜΣΑΦ μετά τη διάγνωση της νόσου είχαν 30% βελτίωση ως προς την επιβίωση.

Πηγή: www.health4you.gr