Αβέβαιο το μέλλον του φιλόδοξου σχεδίου των TOMY

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Αβέβαιο το μέλλον του φιλόδοξου σχεδίου των TOMY

Μάιος 04, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Φιλόδοξο σχέδιο που εξακολουθεί να παραμένει επί χάρτου αποτελούν οι ΤΟΜΥ, καθώς μετά την αρνητική απάντηση των ιατρών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, δεν έχουν υπάρξει ανασχεδιασμοί που θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση.

Ωστόσο,  η ιατρική κοινότητα φαίνεται πως αναμένει με ενδιαφέρον τις κινήσεις της Αριστοτέλους που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα ισχύοντα, Ιδίως μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Β. Αιγαίου. Συγκεκριμένα, ανέφερει ότι «Θα επαναπροκηρύξουμε πολύ σύντομα τις κενές ιατρικές θέσεις στις ΤΟΜΥ και ελπίζουμε ότι τώρα που είναι πολύ πιο ξεκάθαρο το εργασιακό-μισθολογικό πλαίσιο ο ρόλος η χρηματοδότηση και η βιωσιμότητα αυτών των δομών θα έχουμε μεγαλύτερη ανταπόκριση από νέους γιατρούς (γενικής ιατρικής παθολόγους και παιδιάτρους).

Στην ίδια ομιλία, ο υπουργός είοπε ότι το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι ιατροί μπορούσε να καλύψει περίπου τις μισές κενές θέσεις, δηλαδή το 50%, όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού κόσμου η συμμετοχή των ιατρών  ήταν γύρω στο 38% και αν συνυπολογιστεί το γεγονός  ότι ένας ιατρός έχει δηλώσει 3-4 ΤΟΜΥ στα μεγάλα αστικά κέντρα, το ποσοστό συμμετοχής μάλλον πέφτει στο 20%.

Ακόμη, μία αρνητική διάσταση που επισημαίνουν στελέχη των ιατρικών συλλόγων είναι ότι εφόσον ξεκινήσει εκ νέου η επαναπροκήρυξη θέσεων στις ΤΟΜΥ, δεν θα  πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί το «αλαλούμ» στο γενικότερο σύστημα υγείας και τον ΕΟΠΥΥ που ταλαιπώρησε και  έθεσε ακόμη και σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Tags: