Αιχμηρός ο Πολάκης σε διοικητή νοσοκομείου. Κατηγορεί για σαμποτάζ της κυβερνητικής πολιτικής

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Αιχμηρός ο Πολάκης σε διοικητή νοσοκομείου. Κατηγορεί για σαμποτάζ της κυβερνητικής πολιτικής

Μάρτιος 30, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Για προσπάθεια σαμποτάζ της κυβερνητικής πολιτικής κατηγορεί τη διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Αφορμή στάθηκε η προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το νέο κανονισμό του νοσηλευτικού ιδρύματος, λόγω της αλλαγής τρόπου ορισμού του Γενικού Διευθυντή, καθώς και για την άρνησή της να προκηρύξει 9 θέσεις που προβλέφθηκαν για την λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Το ΔΣ απαρτίζεται από 3 μέλη του Ιδρύματος, 3 μέλη διορισμένα από το Υπουργείο και 1 μέλος από το Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα, πάντως, με τον Παύλο Πολάκη οι ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο νοσοκομείο βαραίνουν προσωπικά και ιδιαιτέρως τον κ. Παπά, πρόεδρο του νοσοκομείου και διορισμένο μέλος του ΔΣ από το ίδρυμα.

“Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως ούτε οι εκβιασμοί μας αγγίζουν ούτε αυτοί θα σταθούν ικανοί να μας αποτρέψουν από την επανίδρυση του δημόσιου συστήματος υγείας σε άλλη βάση” διαμηνύει ο αναπλ. Υπουργός, που πίσω από την ενέργεια αυτή “βλέπει” μικροπολιτικά παιχνίδια με σκοπό τη διατήρησης τη αδιαφάνειας και των μικρο-εξουσιών του κ. Παπά.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη την τελευταία 3ετία το “Παπαγεωργίου” έχει ενισχυθεί με περισσότερες από 250 προσλήψεις και πόρους (από ΕΟΠΥΥ: 140.313.155 συν 67.895.925 που δόθηκαν το 2016 από το Υπ. Υγείας για ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν δημιουργηθεί από το 2012 ενώ από το κρατικό προϋπολογισμό 112.474.884 για τη τριετία 2015-2017). Επιπλέον, το νοσοκομείο εντάχθηκε στη δωρεά Νιάρχου για την προμήθεια μηχανήματος παραγωγής ραδιοφαρμάκου.