Συμπόσιο για τον βελονισμό και το στρες

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Συμπόσιο για τον βελονισμό και το στρες

Μάιος 18, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

 

Ο Επιστημονικός Σύλλογος Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας διοργανώνει το 6ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο Βελονισμού στην Αθήνα, στις 09-10 Ιουνίου 2018 με κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι το στρες.
Στη σχετική ανακοίνωσή του ο διοργανωτής, αναφέρει ότι "το στρες δεν είναι πάντα επιβλαβές. Όταν όμως είναι επίμονο και χρόνιο μπορεί να διαταράξει οποιαδήποτε λειτουργία του οργανισμού. Επίσης επηρεάζει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου, την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα του καθώς και την οικονομία.  Η εφαρμογή του βελονισμού στις διαταραχές του στρες, οξύ και χρόνιο, σωματικό ή ψυχικό είναι ίσως η πιο διαδεδομένη ένδειξή του. Σύμφωνα με την σύγχρονη έρευνα, η κεντρική δράση του βελονισμού προκαλεί μείωση της μετάδοσης και της αντίληψης του στρες".
Στο συνέδριο θα γίνουν διαλέξεις και workshop για όλες τις κλινικές εφαρμογές του βελονισμού αλλά και για ότι αφορά τις εξελίξεις στην σύγχρονη έρευνα.
Γιατροί, βιολόγοι, φυσικοί και οι ψυχολόγοι από την Ελλάδα και άλλες χώρες θα συζητήσουν και αναλύσουν τους τρόπους που ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Θα περιγραφούν όλες οι τεχνικές που εφαρμόζονται κλινικά και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το στρες.