Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών.

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών.

Δεκέμβριος 22, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και τη λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών επεξεργάζεται ήδη ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας με  στόχο να παραδοθεί -μετά τα Χριστούγεννα- στους Θεσμούς το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το θέμα αυτό.

Όπως προβλέπει η συμφωνία με τους Θεσμούς θα πρέπει μέχρι τις 30 Απριλίου η Επιτροπή να έχει ολοκληρώσει τις τεχνικές προδιαγραφές και τα θέματα προσωπικού και τον Μάιο να κατατεθεί συνολικά όλο το σχέδιο νόμου στη Βουλή προς ψήφιση.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο νέος νόμος θα ψηφιστεί το πρώτο εξάμηνο του 2018 και θα καθορίζει τις προδιαγραφές, τις απαιτήσεις και τη διαδικασία ίδρυσης ιδιωτικών κλινικών, από τον εξοπλισμό μέχρι και το προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών.

Αμέσως μετά η Επιτροπή θα συνεχίσει για να καθορίσει τις τεχνικές προδιαγραφές, ενώ ήδη έχουν συζητηθεί η διάκριση σε κατηγορίες των κλινικών, ο ελάχιστος αριθμός κλινών ανά κατηγορία και ανά ειδικότητα, η διοικητική και επιστημονική υπευθυνότητα, η νοσηλεία στις Γενικές Κλινικές και ανήλικων ασθενών και θέματα των Ψυχιατρικών Κλινικών.