Απόφαση Γ.Σ. ΟΕΝΓΕ για την πιστοποίηση ΕΟΠΥΥ

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Απόφαση Γ.Σ. ΟΕΝΓΕ για την πιστοποίηση ΕΟΠΥΥ

Δεκέμβριος 22, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Έντονη ήταν η αντίδραση των μελών της ΟΕΝΓΕ κατά της απόφασης του ΕΟΠΥΥ να πιστοποιηθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ειδικό μητρώο, όπως αυτή εκφράστηκε στη γενική τους συνέλευση.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΟΕΝΓΕ σε επιστολή του αναφέρει ότι «με παρέμβασή μας, πρόσφατα αναιρέθηκε αιφνιδιαστική και απροειδοποίητη ενέργεια της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να κόψει την πρόσβαση ηλεκτρονικής συνταγογράφησης διαγνωστικών παραπεμπτικών σε νοσοκομειακούς γιατρούς, με το πρόσχημα πως δεν είχαν εκτελέσει διαδικασία πιστοποίησής τους σε ειδικό μητρώο του ΕΟΠΥΥ παρά το γεγονός πως είναι ήδη πιστοποιημένοι στην υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

 Θεωρούμε απαράδεκτο: Μια υπηρεσία του δημοσίου (διοίκηση ΕΟΠΥΥ) να αμφισβητεί την πιστότητα άλλης υπηρεσίας του δημοσίου (ΗΔΙΚΑ) προκαλώντας την ταλαιπωρία ασθενών και γιατρών. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να απαιτεί ιδιαίτερη «πιστοποίηση» των νοσοκομειακών γιατρών με τους ατομικούς κωδικούς TAXIS κάθε γιατρού. Είναι απαράδεκτο να απαιτεί ο ΕΟΠΥΥ ηλεκτρονική συνταγογράφηση και για τις εσωτερικές διαγνωστικές εξετάσεις των νοσοκομείων ακόμα και αν αφορούν επείγοντα περιστατικά στα ΤΕΠ».