Δεν βρίσκονται τα κτίρια για τις ΤΟΜΥ

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Δεν βρίσκονται τα κτίρια για τις ΤΟΜΥ

Νοέμβριος 24, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Η 4ετής χρηματοδότηση των ΤΟΜΥ από κοινοτικά κονδύλια  αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την εξεύρεση χώρων που θα τις στεγάσουν, καθώς οι επαγγελματικές μισθώσεις είναι πολυετείς.

Επίσης, ανασταλτική επίδραση φαίνεται πως έχει και η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί ιδιοκτήτες μεγάλων κτιρίων όπου για παράδειγμα στεγαζόταν τα παλιά ΙΚΑ, καθώς όταν ξενοικιάστηκαν τα κτίρια ουδείς αναλάμβανε να τα επισκευάσει για να τα παραδώσει.

Αποτέλεσμα όμως είναι αυτή τη στιγμή το υπουργείο Υγείας να βρίσκεται σε μία συνεχή πίεση για την ανεύρεση κτιρίων για τις ΤΟΜΥ και να πιέζει συστηματικά τοπικούς φορείς σε διάφορες περιοχές της χώρας προκειμένου να παραχωρήσουν δημόσιες δομές και οικήματα.  

Το τελευταίο διάστημα οι συναντήσεις με τοπικούς φορείς για την ανεύρεση έστω και μικρών χώρων σε υπάρχουσες δομές είναι συνεχείς.

Μάλιστα είναι πιθανό να συστεγασθούν οι περιβόητες ΤΟΜΥ ακόμη και με άλλες υπηρεσίες, να δημιουργηθούν δηλαδή μικροί χώροι, λίγα δωμάτια για να φιλοξενήσουν το γιατρό και το υπόλοιπο προσωπικό.

 

ΤΟΜΥ, κτίρια, χρηματοδότηση