Δημιουργία Μητρώου για τα φάρμακα αποφάσισε ο ΕΟΠΥΥ

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Δημιουργία Μητρώου για τα φάρμακα αποφάσισε ο ΕΟΠΥΥ

Ιούνιος 01, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

  Τη δημιουργία δικού του μητρώου   για τα φάρμακα  αποφάσισε ο ΕΟΠΥΥ,  έργο που αφορά

την υιοθέτηση σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Tηλεπικοινωνιών και τώρα βρίσκεται σε διαβούλευση στο site του οργανισμού. Στόχοιείναι:

  1. Να παρασχεθεί πληροφοριακό σύστημα εμπορικής διαχείρισης φαρμακείων του ΕΟΠΠΥ μέσω του οποίου θα επιτευχθεί η ενοποίηση του συνόλου των δεδομένων που διαχειρίζονται τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε κεντρικό αποθετήριο και η κατάλληλη προετοιμασία τους για επεξεργασία .
  2. Να υλοποιηθεί η πρόσθετη λειτουργικότητας που αφορά σε Kεντρική Διαχείριση Παραγγελιών, Εσωτερικής διακίνησης παραγγελιών, εκτέλεση συνταγών και να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα προγραμματισμού των ραντεβού παραλαβής φαρμάκων αλλά και προγραμματισμού αποστολής φαρμάκων στον ασφαλισμένο.

Το μητρώο είναι ένα απλό πρόγραμμα διαχείρισης αποθήκης γι’ αυτό και ζητάει μία ήδη υπάρχουσα εμπορική εφαρμογή.

Παρόλο που το προτεινόμενο σύστημα θα διαλειτουργήσει με όλα τα υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα του ΕΟΠΠΥ αλλά και λοιπών συνεργαζόμενων φορέων δεν αναφέρεται ξεκάθαρα ότι θα είναι συνδεδεμένο με τον Ε.Ο.Φ για να ακυρώνεται η ταινία γνησιότητας και να γνωρίζει πως διακινούνται τα ακριβά φάρμακα που χορηγεί στους ασφαλισμένους του.

Πανάκριβα φάρμακα αξίας ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ ετησίως τα οποία διακινούνται παράνομα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρουν άλλα δημοσιεύματα, επιλέγει να διακινούνται χωρίς ταινία γνησιότητας;

Δεν θα κάνει ότι κάνει το πιο μικρό απομακρυσμένο φαρμακείο στην Ελλάδα για ένα φάρμακο του 1 € όταν τα δικά τους κοστίζουν χιλιάδες!

Θέλουμε να μας πληροφορήσει ο ΕΟΠΥΥ εάν άλλαξε ο νόμος για την διακίνηση των φαρμάκων, διά χειρός φαρμακοποιού και τα φάρμακα μπορούν να διακινούνται με ταχυμεταφορές. Εάν έχει αλλάξει και τηρούνται όλες οι συνθήκες για την ασφαλή διακίνηση τους .

Επίσης , θα μπορούσε να μας πληροφορήσει ο ΕΟΠΥΥ τι ακριβώς έχει κάνει με το GDPR και την συμμόρφωση του με αυτό; Έτσι γιατί πολλά παράξενα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον οργανισμό και ζητούν πολλές απαντήσεις . Τις περιμένουμε για να τις δημοσιεύσουμε άμεσα !!

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στις αποθήκες φαρμακείων του ΕΟΠΠΥ συγκεκριμένα ότι βρέθηκαν πολλές παραγγελίες που δεν συμφωνούν με τα υπάρχοντα αρχεία διότι δεν καταγράφονται όλα τα φάρμακα, γεγονός που αφήνει κενό για παράνομη πώληση και διακίνηση σκευασμάτων.

Ελπίζουμε να μην γίνουν η αφορμή για την αγορά πανάκριβων πληροφοριακών συστημάτων τα οποία πάλι δεν θα μπορέσουν να αποτρέψουν καταστάσεις όπως τις παραπάνω, γιατί αυτό που μετράει είναι οι άνθρωποι που καταχωρούν δεδομένα και τα διαχειρίζονται και όχι το υψηλό κόστος απόκτησης τους.

πηγ:Healthweb