Δυναμική η ελληνική αποστολή στη διεθνή έκθεση Arab Health 2018

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Δυναμική η ελληνική αποστολή στη διεθνή έκθεση Arab Health 2018

Φεβρουάριος 03, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη Ελληνική αποστολή φορέων ψηφιακής υγείας στη διεθνή έκθεση Arab Health 2018.

Η πρωτοβουλία, που σκοπό είχε να ενισχύσει τις αναγκαίες για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας δράσεις εξωστρέφειας, είχε δυναμική παρουσία και απέσπασε θετικά σχόλια από διεθνείς επιχειρηματικούς φορείς της καινοτομίας της υγείας. Η πρωτοπόρα ομάδα ελληνικών επιχειρήσεων που στήριξε την πρωτοβουλία “Advancing eHealth in Greece”, με την υποστήριξη του Enterprise Greece, οργάνωσε τη Ελληνική αποστολή και Ελληνικό περίπτερο βάζοντας πλώρη για μια από τις σημαντικότερες διεθνείς εκδηλώσεις, το Arab Health που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Ιανουαρίου ως την 1η Φεβρουαρίου 2018, στο Ντουμπάι (Η.Α.Ε.).

Η διοργάνωση αυτή, που θεωρείται από τις σπουδαιότερες στο είδος της παγκοσμίως, εκτιμάται ότι συγκέντρωσε φέτος πάνω από 4.000 εκθέτες, 39 εθνικά περίπτερα και σχεδόν 200.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Η ελληνική αποστολή, την οποία διοργάνωσε και συντονίζει το Advancing eHealth in Greece, εκτός του ότι είναι η 2η οργανωμένη προσπάθεια τέτοιου μεγέθους, αποτελεί κρίσιμο σημείο καμπής: οι συμμετέχοντες έκαναν αισθητή την παρουσία τους, δημιούργησαν σχέσεις με διεθνείς φορείς του κλάδου ώστε να προκύψουν επαφές, ενδιαφέρον, πωλήσεις και συνέργειες στον τομέα παροχής λύσεων ψηφιακής υγείας.

Με το άνοιγμα της έκθεσης, ο επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κ. Χρήστος Σταμπουλόπουλος επισκέφτηκε το Ελληνικό περίπτερο για να καλωσορίσει τα μέλη της αποστολής και να πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί τους όπου παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες και επιχειρηματικές ευκαιρίες της ευρύτερης περιοχής και συζήτησε με τις εταιρείες ενθαρρύνοντας την δραστηριοποίηση τους στο Ντουμπάι.

Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν οι εταιρίες eHealth Forum, Dravity Health, Gnomon, Med-I.S., Siba Soft, Sigmasoft, με εθνικό περίπτερο στο χώρο της εκδήλωσης όπου κάτω από την Ελληνική εθνική ομπρέλα, μέλη της αποστολής παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους περιγράφοντας τις δυνατότητές τους και αναλύοντας τον τρόπο ενσωμάτωσης τους στο εθνικό σύστημα υγείας, αλλά και τις δυνατότητες να προσφέρουν λύσεις και για υγειονομικές μονάδες εκτός Ελλάδας. Συγκεκριμένα, παρουσίασαν και λύσεις σχετικά με ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, ψηφιακές εφαρμογές, και δυνατότητες οικονομικής αξιοποίησης.