Εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυστήτων καταγγέλει η ΠΟΙΟ ΠΦΥ

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυστήτων καταγγέλει η ΠΟΙΟ ΠΦΥ

Φεβρουάριος 16, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Ερώτηση στην Βουλή σχετικά με την ανισότητα και τις πολλαπλές σχέσεις εργασίας στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καυέθεσε η ομοσπονδία ΠΟΙΟ ΠΦΥ μετά από συναντήσεις με παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρών Οδοντιάτρων Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας (ΠΟΙΟ ΠΦΥ) σε ανακοίνωση Τύπου αναφέρει ότι:

«Πρόσφατη δικαστική απόφαση επιτρέπει σε ιατρούς του πρώην ΙΚΑ που είχαν επιλέξει να διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία να επιστρέψουν στο ΕΣΥ με το προηγούμενο εργασιακό καθεστώς.

Συγκεκριμένα, μέσω της δικαστικής απόφασης επιτρέπεται σε 295 ιατρούς του πρώην ΙΚΑ να επιστρέψουν στο ΕΣΥ και τους επιδικάστηκε αποζημίωση 24.000 ευρώ στον καθένα. Η κυβέρνηση με νέο νόμο ζητούσε από τους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ που διατηρούσαν ακόμα ιατρεία, να κλείσουν υποχρεωτικά τα ιατρεία τους έως το τέλος του 2018 εάν θέλουν να παραμείνουν στο ΕΣΥ. Η σημερινή κατάσταση λοιπόν δημιουργεί ιατρούς πολλών ταχυτήτων στο ΕΣΥ: ιατροί του πρώην ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) που υποχρεώθηκαν να κλείσουν τα ιατρεία τους για να ενταχθούν πλήρως στο δημόσιο, οι νοσοκομειακοί ιατροί που δεν επιτρέπεται να έχουν ιδιωτικό ιατρείο, οι πανεπιστημιακοί που έχουν ιδιωτικά ιατρεία, οι ιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των ΤΟΜΥ που προσλαμβάνονται με δίχρονες συμβάσεις και τώρα οι ιατροί του πρώην ΙΚΑ που είχαν επιλέξει να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και επιστέφουν στο ΕΣΥ.

Για όλα αυτά ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός πότε και με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση και εάν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός από το Υπουργείο, ώστε να μην υπάρχουν τόσων ταχυτήτων ιατροί στο ΕΣΥ. Εν τέλει, δώστε τη δυνατότητα σε όσους ιατρούς το επιθυμούν να ανοίξουν εκ νέου τα ιατρεία τους. Επιτέλους, πρέπει αν θέλουμε σοβαρή ΠΦΥ να αντιμετωπίζουμε με αντίστοιχη σοβαρότητα και τους λειτουργούς της !!».