Η γονόρροια στο μικροσκόπιο των επιστημόνων

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Η γονόρροια στο μικροσκόπιο των επιστημόνων

Αύγουστος 08, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Το σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας, η γονόρροια μπήκε στο μικροσκόπιοτων επιστημόνων, καθώς με το πέρασμα των χρόνων επιτείνεται με την ανθεκτικότητατου στα φάρμακα.

Μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet ανέφερε ότι μπορεί η ανάπτυξη εμβολίου κατά της γονόρροιας να μην ήταν επιτυχής, ωστόσο οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι αυτό που προέκυψε σε νεότερη μελέτη που διεξήχθη, τα εμβόλια που γίνονται έναντι των κυστιδίων της εξωτερικής μεμβράνης των στελεχών της οροομάδας Β του μηνιγγιτιδόκοκκου επηρεάζουν την επίπτωση της γονόρροιας.

Οι επιστήμονες διεξήγαγαν αναδρομική μελέτη σε κλινικές σεξουαλικής υγείας σε ασθενείς ηλικίας 15-30 ετών, στη Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι είχαν γεννηθεί κατά την περίοδο (Ιανουάριος 1984-Δεκέμβριος 1998) καθώς θεωρήθηκαν κατάλληλοι για να λάβουν το MeNZB και είχαν διαγνωσθεί με γονόρροια ή χλαμύδια ή και τα δύο.

Οι ειδικοί αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα κατά της γονόρροιας του εμβολίου αυτού και διαπίστωσαν ότι η έκθεση στο εμβόλιο MeNZB συσχετίστηκε με μειωμένα ποσοστά διάγνωσης γονόρροιας. Όπως είπαν, είναι η πρώτη φορά που ένα εμβόλιο έχει δείξει οποιαδήποτε προστασία έναντι της γονόρροιας.

Αυτά τα στοιχεία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ίσως αποτελέσουν την έναρξη μιας νέας αξιολόγησης για την ανακάλυψη ενός εμβολίου κατά της γονόρροιας. Όπως ανέφεραν, τα αποτελέσματα είναι η απόδειξη ότι μπορεί να αναπτυχθεί ένα παρεμφερές εμβόλιο με αυτό του μηνιγγιτιδόκοκκου.

Πηγή: HealthWeb